Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Czujnik sprzegla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym sie dowiedziec jak konkretnie powinien dzialac czujnik polozenia sprzegla? Na innych forach bmw itd wyczytalem ze gosc przed wymiana mial tak ze po przyspieszaniu i zmianie biegu obroty podbijalo o okolo 100-300 i wolniej opadaly. A jak jechal puscil gaz spalanie wyskoczylo 0.0 i wbil sprzeglo by zmienic bieg to obroty spadaly tak jak powinny(wszystko dzieje sie na rozgrzanym silniku do temperatury roboczej). I ja mam takie same objawy ale tempomat mi dziala i jak wciskam sprzeglo to tempomat sie wylaczy (musze pedal sprzegla do polowy wcisnac). Oczywiscie wszystkie podcisnienia sprawdzone. Ezektor kompletny z przewodami wymieniony odma takze. Kierownica powietrza dziala. Obroty nie faluja. Jedynie wkurzajace jest to blokowanie sie na obrotach. Wie ktos o co chodzi? Raczej to nie jest normalne i musi byc jakies rozwiazanie tego problemu. Objawy sa jakby czujnik sprzegla nie dzialal ale teoretycznie dziala. Moze go odlaczyc calkowicie? Albo wymienic na nowy? Czy to wina czegos innego?