Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż mgiełkowych spryskiwaczy przedniej szyby w Audi A4 B8 2011-2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden z najszybszych DIY gdzie efekt widzimy natychmiast :) a więc do rzeczy:

• Zdobywamy mgiełkowe spryskiwacze, grzane bądź nie (ASO, używki, od skośnookich z AliExpress - ja zamówiłem dokładnie takie                   )

• Jak przypłynie już statek z Chin i odbierzemy je z poczty, bo listonosz przecież zawsze przychodzi jak nikogo nie ma w domu, a nawet jak ktoś jest to zostawia awizo, demontujemy swoje, podważając od strony wylotu, wypinamy wtyczkę od grzałki oraz odpinamy wężyk zwracając uwagę na czarne zabezpieczenie.

• demontaż.JPG

• Przy pomocy płaskich szczypiec, wyciągamy białe kolanko z wężyka (zaznaczone na zdjęciu) i bezpośrednio pod sam wężyk podpinamy mgiełkowe, dzięki temu mamy trochę więcej miejsca na regulację.

• s-l1600.jpg

• Podpinamy wtyczkę od grzałki i regulujemy w maksymalne górne położenie nie trzeba żadnych adapterów.

• Wpinamy w maskę w odwrotnej kolejności
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy z modelu do 2012 dysze 8T0955987B str, lewa i 8T0955988B str. prawa również pasują do polifta? 

Edytowane przez Gość

Opublikowano
7 minut temu, Mettenoos napisał:

Czy z modelu do 2012 dysze 8T0955987B str, lewa i 8T0955988B str. prawa również pasują do polifta? 

Pasują, tylko one nie są mgiełkowe.

Opublikowano
Teraz, Mettenoos napisał:

hehe właśnie doszedłem do tego że takie mam ? czyli pozostają tylko chińczyki? 

Żadne chińczyki, bierz mgiełkowe ori od A7 po lifcie, pasują idealnie P&P do naszych B8 bez żadnej rzeźby ?

Numerki: 4G8955987A i 4G8955988A 

Opublikowano

a te 5M0955986C w końcu pasują czy nie? Pytam bo jest ich więcej i są tańsze a jeśli miałyby spełniać swoją funkcję tak samo jak 4G8955988A to po co przepłacać

Opublikowano
1 minutę temu, Mettenoos napisał:

a te 5M0955986C w końcu pasują czy nie? Pytam bo jest ich więcej i są tańsze a jeśli miałyby spełniać swoją funkcję tak samo jak 4G8955988A to po co przepłacać

Mają inny zakres regulacji i mogą za nisko spryskiwać szybę, niektórzy piłowali żeby dopasować, czy inne cuda jak jeszcze nie było tych od A7. Można, ale po co, groszowe sprawy te spryski ?

Opublikowano
10 godzin temu, l2k2 napisał:

Żadne chińczyki, bierz mgiełkowe ori od A7 po lifcie, pasują idealnie P&P do naszych B8 bez żadnej rzeźby ?

Numerki: 4G8955987A i 4G8955988A 

Pytanie odnośnie końcowej literki” A „znalazłem na aukcji takie same numery tylko bez” A „są takie ? one sie czymś różnią czy poprostu sprzedający ja przeoczył ? 

Opublikowano
4 minuty temu, GrzegorzSi napisał:

Pytanie odnośnie końcowej literki” A „znalazłem na aukcji takie same numery tylko bez” A „są takie ? one sie czymś różnią czy poprostu sprzedający ja przeoczył ? 

Te bez A nie są mgiełkowe, leje się standardowo.

Opublikowano

Z pierwszego postu wynika, że pilKOZAK zastosował 2KD955986 /ich odpowiednik to 5M0955986C/ i nic nie wspominał o jakiejś rzeźbie, fajnie by było gdyby się wypowiedział

Opublikowano
3 godziny temu, l2k2 napisał:

Te bez A nie są mgiełkowe, leje się standardowo.

Okej dzięki za informacje ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.10.2018 o 10:59, Mettenoos napisał:

gdyby się wypowiedział

Nic nie trzeba rzeźbić. Zakres regulacji jest wystarczający! do B8 i A5 pasują P&P do C6 B6/B7 potrzeba adapterki.

Przypuszczam, że te spryskiwacze mgiełkowe od AUDI A7 czy C7 ( chyba po 2011') i od VW (montował je już dużo wcześniej) są dokładnie takie same (rozmiar, zakres regulacji). Różnią się tylko oznaczeniem numeru części lewa/prawa strona w przypadku audi.

Opublikowano

Tak też myślałem, montowałem je kiedyś do A3 8P i tam potrzebowałem adapterki. Więc trza kupić te 5M0....C, nie ma znaczenia strona L/P. Te strumieniowe leją beznadziejnie 

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Hmm.. tutaj ludzie wspominali o jakiś kłopotach z tymi 5M0955986C

Do siebie wziąłem te z A7 4G8955987A i 4G8955988A i nie było żadnego kłopotu, wychodzą poniżej 100 zł w ASO za komplet. Na zdjęciach trochę inaczej wyglądają jedne i drugie.

Opublikowano

Ich normalna cena to ponad 150 zł za komplet bez uwzględnienia rabatu a takowego nie mam, te 5M0 można trafić za 50 zł za komplet

Opublikowano
3 godziny temu, Mettenoos napisał:

Ich normalna cena to ponad 150 zł za komplet bez uwzględnienia rabatu a takowego nie mam, te 5M0 można trafić za 50 zł za komplet

W którym ASO mają takie zbójeckie ceny? 150 zł to nie jest normalna cena, dokładnie 88 zł płaciłem za komplet z jakimś śmiesznym rabatem 5%.

Edytowane przez l2k2

Opublikowano

masz rację,coś źle sprawdziłem http://czesci.benepol.pl/sklep/ 51 zł sztuka w Benepolu 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy te spryskiwacze od A7 maja jakaś regulacje ? Czy to śrubka obok „dziury pryskajace” ?Wydaje mi się ze trochę nisko pryskają ?

Edytowane przez GrzegorzSi

Opublikowano
12 godzin temu, GrzegorzSi napisał:

Panowie czy te spryskiwacze od A7 maja jakaś regulacje ? Czy to śrubka obok „dziury pryskajace” ?Wydaje mi się ze trochę nisko pryskają ?

Tak jest, tą śrubką podregulujesz wysokość gdzie mają pryskać ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kupiłem te z A7 4G8955987A i 4G8955988A za 71 zł komplet po rabatach  i powiem wam że aż takiego szału nie robią, co prawda lepiej rozbryzgują niż te stare czyli nie tak jedno punktowo ale do tych z volkswagena 5M0955986C im daleko, te z VW zdecydowanie bardziej rozbryzgują i robią lepszą mgiełkę