kubajvc Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Dopadła mnie taka myśl żeby zmienić moja a4 b6 w 1,9 tdi na cos MOCNEGO. początkowo myslałem o a6 c6 z 3,2 ale to troche za duze auto . Chce by jazda sprawiała mi radość !!!! Mam kilka pytań przed zakupem S4 . Powiedzcie mi czy 1. takie auto nadaje sie do jazdy na codzien ? praca dom . Dom trening i znowu trening dom? odcinki to max 2 km. Raz w miesiącu trasa okolo 100 km Srednio w miesiącu robie jakies 500 - 600 km . 2. Czy w polsce mozna faktycznie kupić dobry egzemplarz za 25 000 ? czy trzeba spokojnie wyłożyć ponad 30 żeby mieć pewniaka ? 3. czy S4 kradną ? Zaznaczam ze auto bedzie stało pod blokiem 4. Jakie naprawy i ewentualne koszty wliczyć po zakupie w cene auta tzw ile trzeba miec na "pakiet startowy" ? 5. Moze macie jakies inne propozycje na auto do pracy i czasami w podróż do 25 tysięcy ? Edytowane 22 Lutego 2018 przez kubajvc
granatowy Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Odcinki 2km lepiej dla zdrowia, portfela i ekologii pokonywać pieszo
kubajvc Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 DLa zdrowia to ja trenuje zdrowo jem i sie wysypiam . A auto ma byc bardziej dla fanu .
muunv Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 1. Bez sensu meczyc auto na 2km dojazdow.. Ciekawy jestem co stanie sie z olejem od takiej jazdy. 2. Kupisz od 20-30k. 3. Kazde auto moga Ci ukrasc. Choc bys jezdzil duzym Fiatem, to komus moze sie spodobac, kto ma lepkie rece. Najlepiej wykupic AC. Pytanie czy ubezpiecza z AC takiego wiekowe auto. Ale tego nie wiem bo sie nie znam na tym. 4. Oleje, filtry, moze rozrzad? Musisz uwazac na dwie turbiny. Przed zakupem najlepiej go wsadzic na sciezke diagnostyczna i bedziesz wiedzial co w trawie piszczy. Co do silnika to rzeczy raczej beda wychodzic w trakcie. 5. Rower. Jeszcze 24k Ci zostanie na glupoty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubajvc Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 A co ma się stać z olejem ? czasami to nie rozumiem tych wypowiedzi . sory chłopaki ale czasami jak ktos cos napisze to ręce opadają . Fala hejtu wszędzie. To zazdrośc czy o co chodzi ? Nie pytam was o życiowa rade i czy to rozsądne jest kupować auto za 30 koła żeby jeździć do pracy tylko pytam o techniczne aspekty . Nie pytałem też o zdrowie i ekologię bo to nie to forum Piszecie że bez sensu męczyć auto a sami dojeżdżacie pewnie 3 km . Taka głupia gadka . Oczywiście że każde auto mogą ukraść i rower również . Buty w których jeżdzę do pracy i zmieniam je na kapcie też mogą mi ukraść ale to znaczy ze mam chodzić bez butów ? Pytam bo chce wiedziec czy to auto jest z podwyższonego ryzyka ? Nawiązując do roweru tak jak wcześniej zaznaczyłem chce kupic auto gdybym chciał kupić rower zapytałbym o rower .
muunv Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Co ma sie stac z olejem? Poczytaj w internecie co sie dzieje z olejem od takich odleglosci. Zazdrosc? Nie badz smieszny To raczej troska o Twoja kieszen. Ale czy kupisz na takie dojazdy takie auto, to Twoja sprawa. Wedlug mnie to nawet V12 kup i dojezdzaj takie odleglosci. Tak czy siak. S4 B5 to dobry wybor. Masz Q i bardzo dobre osiagi. Musisz wylozyc 20-30k. Pakiet startowy to kilka stow, zalezy co tam np. w zawieszeniu i pod spodem piszczy. Uwazaj na turbiny bo to droga zabawa. I tyle. Jak cos kupisz to dawaj temat na forum Powodzenia!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubajvc Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 No to jest merytoryczna odpowiedz dziekuje o olej sie nie martwie wymieniam go 2 razy w roku ze względu na krótkie odcinki . Musze najpierw pożegnać się po 5 latach z b6 . A to będzie najcięższa sprawa.
muunv Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Lepiej dac krok do przodu niz stac w miejscu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Nie co do osiagow o silnika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubajvc Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 No to napewno . Chyba ze s4 b7 .... to 2 kroki w przód
muunv Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Owszem. Ale kwoty 40k+Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubajvc Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 Nie odpowiedzieliscie jeszcze czy to auto jest autem podwyższonego ryzyka ? Kradną S`ki? Chodzi o to ze jak pojade na partię szachów do kolegi to czy mam skupić się na grze czy na pilnowaniu auta Radość to ja mam i widzę że Tobie kolego też sprawiło to radość
muunv Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak pisalem. Kazde auto moze byc ofiara kradziezy. Takich i takich kradnie sie najwiecej. Ale komus spodoba sie Twoje S4, i co? Nie ma reguly. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubajvc Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 No tak . Zgadze sie z Tobą oczywiscie . Chodzi o to że audi ogólnie jest z grupy ryzyka np bardziej niz renault prawda? Do tego dochodzi fakt ze byłaby to prawdziwa S`ka . Stąd moje pytanie i ciekawość . No bo powiedzmy ( tylko bez urazy prosze ) zwykła b5 jest już raczej słabym kąskiem a co w przypadku takiej S4 ?
muunv Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Nie ma zasady, ze predzej ukradna S4, niz zwykle B5. Kup sobie AC i tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi