Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Witajcie. Muszę wymienić chłodnicę w swojej B6. Na Allegro jak wstępnie patrzyłem to w ofertach inne są do automatu inne do manuala. U mnie seryjnie było CVT, teraz jest manual z Quattro z B7 2.0 TFSI 2007. Czy naprawdę są jakieś różnice między automatem, a manualem jeżeli chodzi o układ chłodzenia? Ponadto kiedyś mi się obiło o uszy, że inna jest też chłodnica, jeżeli auto jest wyposażone w hak. Jaki numer części podejdzie do mojej po swapie napędu. To, że z 2.0 CVT to wiem, ale może przy manualu powinna być inna, albo podejdzie bardziej wydajna jakaś.
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Podział chłodnic jest generalnie na automat i manual. Ta pierwsza ma chłodnicę oleju w chłodnicy wody (po prawej stronie u góry i u dołu są złącza). Jesli nie masz już automatu to możesz zastosować zwykłą chłodnicę.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Jest tylko jeden wyjątek, jeśli założyłbyś skrzynię od 2.5 tdi quattro 180KM to ona też potrzebuje chłodnicy oleju. Nie sądzę jednak byś miał taką skrzynię, ale nie zaszkodzi wejść pod auto i sprawdzić czy od skrzyni do prawej strony chłodnicy nie idą przewody metalowe. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 CVT też miały chłodnicę oleju w chłodnicy wody czy tylko Tipy?
Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Nie nie, skrzynie mam z 2.0 TFSI 6 bieg długi.
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Do 2.0 TFSI pasuje o ile dobrze pamiętam chlodnica od 2.0 tdi 2.0 i 1.8 t. Generalnie króciec wody musi być po lewej u dołu.Co do wersji pod hak to różnice są tylko w mocy i ilości wentylatorów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Ok, dzięki dużo się wyjaśniło tylko jeszcze bo ja mam teraz jeszcze 2.0 ALT, czyli od czego podejdzie do mnie chłodnica? U mnie są chyba obydwa po prawej (strona kierowcy)
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Najlepiej szukaj używki z exeoWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Chlodnica jest taka samaWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Właśnie będę szukał z B7 / Exeo. Dzięki za pomoc.
Makale Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Jeszcze szybkie pytanko. Mam zwalony już zderzak i chłodnicę klimy jak ugryźć teraz temat wyjęcia chłodnicy? Chłodnice z czy bez wentylatorów wyjdzie. Pasa przedniego chyba nie trzeba zwalać co?
bobikos Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Zderzak trzeba zdjąć do chłodnicy Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Makale Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Dobra poradziłem sobie. Zderzak miałem zwalony, mega prosta czynność tylko dwie spinki / bolce 5 minut i po bólu. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi