rns-e tył nie gra
0

    7 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć, dziś jestem po wymianie rns-e (moje padło mimo reanimacji). Gdy było wszystko w porządku z moim radyjkiem nie było problemów z głośnikami wszystko hulało jak należy. Po wymianie radia prawy tył oraz sub grają znikomo natomiast lewy tył nie wydaje z siebie dźwięków oprócz charakterystycznych trzasków od czasu do czasu (głośniejsze niż vol. radia). Jest sporo tematów tego typu lecz w żadnym nie doczytałem problemu po wymianie radia. Póki co problemu szukam w kodowaniu radia po zmianie dam znać czy pomogło, lecz może nie w tym rzecz i ktoś miał kiedyś taki problem. Z góry dzięki za wskazówki i pozdrawiam.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Możliwe że uwalił Ci się wzmacniacz z tyłu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Na początek sprawdz czy przekaznik w wzmacniaczu (tylny prawy boczek - bagażnik) załącza się po załączeniu radia będzi słychać charakterystyczne pstryknięcie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie dziś sprawdzę to pykniecie we wzmacniaczu jak tylko będę miał pod ręką 2 osobę ;-) narazie jadę w miasto po kabelek kkl obd2 i spróbuję się podpiąć do auta. Co prawda kodowanie radia wygląda na prawidłowe ale wyskakuje mi 8 błędów urządzenia. Ktoś się orientuje czy jest szansa, że tutaj tkwi problem?

    20180313_113159.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    7 godzin temu, BartoszBB napisał:

    Na początek sprawdz czy przekaznik w wzmacniaczu (tylny prawy boczek - bagażnik) załącza się po załączeniu radia będzi słychać charakterystyczne pstryknięcie.

    co prawda nie usłyszałem jakiegoś charakterystycznego "pyknięcia" ale wydaje mi się, że sub śmiga tak jak powinien (chyba), tył prawy gra ciszej niż przód natomiast tył lewy nie gra w ogóle jedynie trzask jakby przebicie raz na jakiś czas. Jest to możliwe, żeby wzmachol był uszkodzony? wydaje mi się, że gdyby siadł to na amen, chyba, że się mylę.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Najlepiej by było pobawić się w kabelkach i podmienić sygnały lub sam wzmacniacz na chwilę... gdybyś był bliżej użyczyłbym ci bo mam gdzieś jeden na zapasie :hi:PS. Musi być ,,pstryk'' w wzmacniaczu nawet gdy dasz na niego plusa - poszukaj rozpisu kostek wzmacniacza.

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli ktoś śledzi temat, to tak informacyjnie prawdopodobnie dałem sobie wcisnąć uszkodzoną navi.. dziś podpiąłem rns-e z samochodu kumpla i wszystko śmiga bez zarzutu. Wrzuciłem do niego "moje" moje radio i u niego również nie śmigają głośniki tylne. Także jutro podjeżdżam na vcds i daję mu ostatnią szansę (w co nie wierzę, że się obudzi) i radyjko zwracam- nie będę walczył z kolejnym złomem ;)

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy