rafiki5 Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 Witam, Próbowałem dzisiaj wymienić żarówkę w drl i nie mogłem sobie poradzić z jej wyjęciem z lampy . Jaka jest zasada jej wyciągnięcia? Należy ją w jakiś sposób przekręcić lub ciągnąć z wyczuciem aż wyskoczy wraz z kością? Męczyłem się z 30min i nie dałem rady. Również mieliście taki problem?
afroo. Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Przekręcasz całą oprawkę i wyciągasz wraz z żarówką. Sama żarówka w oprawie również wychodzi po przekręceniu.
rafiki5 Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Opublikowano 14 Marca 2018 Z jednej strony poszło gładko, natomiast z drugiej ni huhu, za nic niechce się przekręcić oprawka. Będę jeszcze próbować jutro. Przy okazji chciałem zobaczyć czy postojówka wyjdzie bez problemu bo będą wymieniane na moduły led i wcale to nie było łatwe zadanie, jakby się zapiekła ale wkoncu wyszła. Niewiem jak to będzie z drugiej strony
zielony Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Jak się już uporasz z wyjęciem żarówki, możesz ją delikatnie posmarować wazeliną techniczną - przy następnej wymianie będzie łatwiej
Rekomendowane odpowiedzi