Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 [BRB] Czarny Avant S-line 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Moduły LED by tomnik, które zostały z mojego poprzedniego woziła (Passat B5) + rezystor z radiatorem przykręcony do wewnętrznej części bagażnika oraz wpadły ramki klubowe. ;)

9SkOicdl.jpg

MHut7kMl.jpg

lsK6kYyl.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nowości, nowości! To chyba miłość, bo taki oto prezent dostałem od mojej drugiej połówki. ?

aHNdGsfl.jpg 

ckBBkyWl.jpg

Kombinuję dołożenie podświetlenia klamek. Kupiłem światłowody w ASO, przerobiłem podświetlenie na pasek ledowy zimna biel, ale mam problem z połączeniem tego, by działało jak należy... Chcę "ukraść" zasilanie od przycisku szyb. Dochodzą do niego trzy przewody: niebiesko-brązowy (NB), zielono-brązowy (ZB) oraz brązowy (B). Gdy podłączyłem najpierw plus do NB, a mase do B nic nie świeciło, przycisk przestał działać. Teraz mając podłączony plus do ZB, a mase do B przycisk działa, a klamka jest podświetlana. Niby wszystko okej, jednak problem w tym, że światłowód świeci cały czas... ?

Opublikowano

Hej gdzie serwisujesz swoją A4?

Pozdrawiam z Krakowa :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Cześć. ;) Bardziej poważne naprawy robie w serwisie autokubik. Drogo, ale solidnie. Proste naprawy robi mi znajomy Pan Marian mieszkajacy na wsi niedaleko Więcławic. 

W temacie klamek, to problem sam sie rozwiązał. Audi jest mądrzejsze niż ja i klamki gasną same po jakimś czasie (zasada ta sama co we włączniku świateł awaryjnych).

Opublikowano

Oraz w pokrętle świateł i clh/drd... gasną po około minucie bo zostaje odłączone całe zasilanie... 

dziwne tylko, ze przeciski nie świecą cały czas... możesz spróbować podpiąć się pod podświetlenie przyciski po przełączeniu świateł a masę z karoserii :) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

W dniu 25.06.2018 o 14:19, Norbas napisał:

Oraz w pokrętle świateł i clh/drd... gasną po około minucie bo zostaje odłączone całe zasilanie... 

dziwne tylko, ze przeciski nie świecą cały czas... możesz spróbować podpiąć się pod podświetlenie przyciski po przełączeniu świateł a masę z karoserii :) 

W ten sposob pasuje mi zrobic tylne drzwi, jednak raczej bede to robic przy okazji elektrycznych szyb z tylu.

Odswiezajac temat z problemow pojawily sie szalejace kierunkowskazy. Po wlaczeniu prawego kierunkowskazu najpierw kilka razy migal lewy, a dopiero prawy. Dosc niebezpieczna sprawa, ale naprawa prosta. Rozebranie manetki oraz wyczyszczenie jej WD-40 rozwiazalo sprawe. ;) Wpadlo tez kilka modow.

• Czyszczenie manetki kierunkowskazow.

yTF9HOEm.jpgV5meNyNm.jpg

• Otwieranie klapy bagaznika z pilota.

HQFhCEym.jpg

Filmik w linku - https://i.imgur.com/pvYwpRf.mp4

• Nowe zarniki D1S Bosma 6000k 85V 35W. Jeden ze starych zaczal zmieniac barwe na fioletowa, wiec dlugo sie nie zastanawiajac zrobilem taka przesiadke. Polecam. Ladne biale swiatlo.

xzIVOUEm.jpgXrXT2Oam.jpggSrwrO3m.jpg

• Szybka robota - oryginalne diody ambiente w lampce podsufitki.

J1EVp9Rl.jpg

• Wejscie AUX wyprowadzone przy uchwycie na telefon.

h1B6cWLl.jpg

• Pianownica reczna oraz aktywna piana ADBL. Dobre dzialanie oraz przyjemny zapach.

NjiXNUnl.jpg

Jedna fota po kapieli.

R7LVrMgl.jpg

Opublikowano

Bardzo fajne delikatne mody ?

Do automatycznego otwierania klapy kupowałeś same sprężynki i zakładałeś je na oryginalne siłowniki klapy czy kupiłeś komplet? Klapa nie odstaje trochę od auta?

Pozdrawiam! ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.09.2018 o 15:41, Tomek5657 napisał:

Bardzo fajne delikatne mody ?

Do automatycznego otwierania klapy kupowałeś same sprężynki i zakładałeś je na oryginalne siłowniki klapy czy kupiłeś komplet? Klapa nie odstaje trochę od auta?

Pozdrawiam! ?

Dzieki! ;)

Kupiłem komplet. Z tego co wyczytałem, to razem z oryginalnymi silownikami to sie nie uda, gdyz klapa sie nie zamknie.

Klapa opadła pare mm, u mnie wygląda to w ten sposób:

XWDeoAbl.jpg