Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak info o nie zapiętych pasach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem. Gdy kupiłem auto zauważyłem ze gdy nie zapne pasów bezpieczeństwa swieci się kontrolka o nie zapiętych pasach ale brak sygnału dzwiekowego. Ostatnio nawet przestała pojawiać sie kontrolka. W czym tkwi problem? Czujniki mam bo z klamry gdzie wpina się pas wychodzi kabel. Głośniczek w liczniku tez jest Ok ponieważ mam sygnał dźwiękowy w przypadku komunikatów na FIS np. rezerwie czy ubytku płynu do spryskiwaczy. Pod VCDS żadnych błędów nie ma. Co może być nie tak?

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic?

Opublikowano

Podłącz pod kompa i w sekcji airbag wejdź w bloki pomiarowe i znajdź blok który wyświetla zapięcie pasów. Jak dla mnie to padł czujnik który wykrywa wpięcie klamry.

U siostry w b7 padł w ten sposób iż nie wykrywał zapięcia pasów mimo iż były zapięte i piszczał w czasie jazdy. Zmieniłem kodowanie w liczniku by nie pokazywało informacji o pasach na liczniku by pozbyć się problemu.

Opublikowano
  • Autor

Ale u mnie nie ma żadnej reakcji czy to u kierowcy czy to u pasażera wiec to raczej nie czujnik. Jutro zrobię test wskazówek to sprawdzę czy czasem nie padła żarówka w liczniku. Sprawdzę kodowanie bo może ktoś przede mną wyłączył sygnał dźwiękowy. 

Edytowane przez Damianq

Opublikowano

Chodzi mi o to ze czujnik padł w taki sposób ze wskazuje ciągle na zapięcie pasa. A u pasażera wcześniej wskazywało brak zapięcia pasa?bo tam może nie być w ogóle czujnika.

Opublikowano
  • Autor

Z obu zapiec wychodzi kabel wiec zakładam ze tak. 

Opublikowano
  • Autor

Haha :decayed: Rozwiązałem mój problem. Zrobiłem test licznika i wszystko chodzi wiec sprawdziłem kodowanie i wyszło ze mam chyba zaniki pamięci :kox: Tak jak pisałem wydawało mi się ze jak kupiłem auto to kontrolka od pasów się świeciła a potem przestała świecić. Pytałem aż o to żonę i ona twierdzi ze ona się od początku nie swiecila co potwierdziłem sprawdzając kodowanie ponieważ było ustawione na „No seatbelts warning” zmieniłem kodowanie na „Europa seatbelts warning including passenger” - czy jakoś tak :D i teraz wszystko śmiga prawidłowo :banan: Obstawiam ze albo tak wyjechało z fabryki albo poprzedni właściciel grzebał w kodowaniu i wyłączył całkowicie ten komunikat. 

Temat do zamknięcia :)

Edytowane przez Damianq