Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kradzież wkładów fotochrom a AC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ukradli mi dwa wkłady fotochrom do Audi A4 B8 Lift, parking bez kamer we Wrocławiu. Wezwałem policje, spisali i pojechali wspominając o wniesieniu zawiadomienia. Na auto mam pełne AC. Opłaca się to zgłaszać czy szkoda zniżek? Dodam że fotochromu nie było w fabrycznym wyposażeniu auta.

Opublikowano

A zgłaszałeś przy zawieraniu ubezpieczenia o dodatkowym wyposażeniu (fotochromy)?

To, czy się opłaca, to musisz zdecydować sam. Sprawdź w polisie czy nie masz udziału własnego, po ile są takie wkłady. Mi się wydaje, że nie warto zgłaszać z AC.

Opublikowano

Jesli nie miales zgloszonych do ubezpieczyciela to nic nie dostaniesz. Ubezpieczenie sluzy do odtworzenia sprzed zajscia, nie do ulepszania auta. Przerabialem to przy szybie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja miałem lustra z s4 polift na full. Kiedyś koleś sciął zakręt i stukliśmy się lusterkami. Niestety zanim zawróciłem itd już go nie dogoniłem. Zgłosiłem szkode gość przyjechał szukał po wkładzie nr kodu ale nie zgadzało mu się z VIN. Powiedzialem ze to sa lusterka z polifta poszukal znalazl nr i bez problemu wycenil 1700zł za dwa dni kase mialem na koncie. a lusterko kupilem cale nowe za.... grosze :) Ergo Hestia

Opublikowano

Nie polecam , cena używek będzie o wiele tańsza niz zwyżka za AC.  A jak nie przedstawisz faktury i tak nie wypłaca w 100% tylko amortyzacje dodadzą .

We wrocku to chyba juz każdy wie, ja tez tam straciłem. Dlatego teraz tylko na strzeżonym parkuje jak tam jestem 

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Gibons napisał:

Ja miałem lustra z s4 polift na full. Kiedyś koleś sciął zakręt i stukliśmy się lusterkami. Niestety zanim zawróciłem itd już go nie dogoniłem. Zgłosiłem szkode gość przyjechał szukał po wkładzie nr kodu ale nie zgadzało mu się z VIN. Powiedzialem ze to sa lusterka z polifta poszukal znalazl nr i bez problemu wycenil 1700zł za dwa dni kase mialem na koncie. a lusterko kupilem cale nowe za.... grosze :) Ergo Hestia

I tak właśnie by to musiało wyglądać. Potrzebowałbym numery wkładów fotochrom grzanych do lifta i nr obudowy lusterka prawego S4 lift. Podesłałbym im od razu numery części do wyceny, mniej roboty będą mieli :grin:

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

Ale Tobie zwinęli oba wkłady, więc jak udowodnisz, że miałeś fotochrom? No chyba, że przy zawieraniu ubezpieczenia podałeś dodatkowe wyposażenie, ale o tym nic nie piszesz.