Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pompa paliwa 1.8t wyje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od 3 miesiecy slysze jak wyje mi pompa, bylem u mechanika i byl syf w pompie, wyczyscil mi to jeden dzien bylo ok, ale drugiego dnia znowu bylo wycie., teraz mam pytanie czy ktos mial taka sytuacje? podobno koszt nowej pompy 970 pln, a sam wklad 380 pln. i nie wiem czy decydowac sie na zmiane samego wkladu ? jesli ktos mial taki problem prosze o odpowiedz

Edytowane przez brzoza899

Opublikowano

wrzuc filmik jak Ci wyje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

w zależnosci jaki to koszyk. Jesli masz wysoki to koszt pompy kompletnej jest w granicach 500 euro. Jeżeli koszyk jest niski to kompletna ok 700zł. Tak czy siak nie warto w to się bawić. Sam wklad na allegro mozna kupic za ok 200zl SKF. Tylko wyciągnij stary, zmierz dokładnie (wysokość, średnica, dół i góra). Po numerach nie znajdziesz wkładu.

Jeśli odpalenie nie sprawia problemu - tzn: odpala i nie gasnie po chwili to pompa ma dobre cisnienie. 

Powinno byc ok 4.6 bar (o ile dobrze pamietam, albo 4,2).

Winny jest filtr paliwa. Slaby przeplyw i zaczyna pompa wyć. Jezeli nie ma problemu z odpalaniem lub jazdą na benzynie to zostaw pompe w spokoju. Wymienisz filtr i przestanie, chyba ze gdzies jest przewod zalamany (w co wątpię) 

Miałem u siebie przypadek, że pompa dawała 3.5 bara to dopiero po 2-3 przepompowaniu udawało się odpalić a mocny gaz 2000+ obr/min szarpanie lub spadek mocy.

Też wczesniej slyszalem wycie, czasem cos jak gruchający gołąb :D 

Wymieniłem wkład, odpalał dobrze lecz wycie nie ustępowało. Wymieniłem filtr i ustało. Jeżdżę 2gi rok bez problemu. Filtr w granicach 100zł. 

Edytowane przez mrozek90

Opublikowano

Potwierdzam, u mnie winny też był tylko i wyłącznie filtr paliwa.

Z tym że u mnie był problem z odpalaniem, często nie chciał odpalić, wymieniłem 2 razy pompe paliwa na używki oryginał nic nie dało.

Dopiero gdy wymieniłem filtr który miesiąc wcześniej założył mi mechanik to wycie ustało i auto jeździ pięknie:)