Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Łożyska alternatora - prośba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wiecie może jakie łożyska można zamiennie zastosować w tym alternatorze Bosch 0 124 525 530 ? Nr OE to: 03G903016E.

Wg Boscha komplet dwóch łożysk ma numer F00M147823 ale nigdzie nie idzie tego dostać :facepalm: Pozdrawiam

Opublikowano

Serio? Szukasz łożysk po numerze oryginału alternatora? Nie łatwiej zobaczyć numer łożyska? Znajdziesz go na łożysku i zaczyna sie od 6--- i będzie miał 4 cyfry. Przy okazji warto zmienić też pierścienie na komutatorze, rolkę i regulator. Polecam jednak oddać ten alternator jakiemuś fachowcowi.

Opublikowano
  • Autor
49 minut temu, corradoowner napisał:

Serio? Szukasz łożysk po numerze oryginału alternatora? Nie łatwiej zobaczyć numer łożyska? Znajdziesz go na łożysku i zaczyna sie od 6--- i będzie miał 4 cyfry. Przy okazji warto zmienić też pierścienie na komutatorze, rolkę i regulator. Polecam jednak oddać ten alternator jakiemuś fachowcowi.

Szukam łożysk po numerze Boscha czyli tak jak pusałem wcześniej 0124525530. Jutro go rozbieram, kiedyś kupowałem w starym audi przed rozbiórką i nie miałem problemu by je kupić. Mam już kupione pierścienie i regulator napięcia, kupiłem też standardowe łożyska 60032RS oraz 63032RS od FAGa -  zobaczymy. Dam Wam znać czy mamy tam te łożyska czy inne. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Jak rozbierzesz alternator i okaże się, że to nie te to możesz je wymienić. Są tam standardowe łożyska, które kupisz w każdym sklepie z łożyskami. Powodzenia w naprawie.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, corradoowner napisał:

Jak rozbierzesz alternator i okaże się, że to nie te to możesz je wymienić. Są tam standardowe łożyska, które kupisz w każdym sklepie z łożyskami. Powodzenia w naprawie.

Ok, dzięki. Dam znać czy to będą te łożyska, które kupiłem :hi:

Opublikowano
  • Autor

Trafiłem z łożyskami. W oryginale siedzą łożyska 6003du8 NSK czyli 60032RS oraz  bb10633a SKF czyli 63032RS. Pozdrawiam :hi: