tommylee Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 witam Mam pytanie, czy końcówki drążków i drążki w B6 są takie same jak w B5? Ostatnio jak miałem auto na podnośniku odkręciłem końcówkę drążka od wahacza i stwierdziłem totalny luz, więc mniemam, że są one do wymiany. Ale moje drugie pytanie: - jak oglądałem element do którego przykręcana jest ta końcówka, to nie wygląda mi to na drążek kierowniczy, tylko już na element przekładni kierowniczej, czy możliwe jest to, że nie ma tu drążka kierowniczego (wiem, że to głupie pytanie). Jeżeli mam wymienić końcówki i drążki to polećcie jakąś dobrą firmę. Pzdr Tom
TOM77 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Końcówki są takie same jak w B5 jeśli nie masz zawieszenia sportowego. Drążki jak najbardziej tu występują, fakt że są krótsze od końcówek co może być mylące z resztą też są takie jak w B5. Polecam oczywiście Lemfordera, bo to przecież OE w tych autach. Przykładowe numery na te części: -końcówka drążka kier. LMI 25863 01 -drążek LMI 25571 01
tommylee Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 dzięki za wyjaśnienie TOM77, wszystko jasne. A jakie opinie macie o końcówkach firmy TRW, gdzieś na forum pamiętam, że ktoś to chwalił, a są tańsze niż Lemforder
TOM77 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 dzięki za wyjaśnienie TOM77, wszystko jasne. A jakie opinie macie o końcówkach firmy TRW, gdzieś na forum pamiętam, że ktoś to chwalił, a są tańsze niż Lemforder Są ok, dużo ich sprzedaję i nie ma większych problemów
Rekomendowane odpowiedzi