Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B8 Avant 1.8 TFSI Czarnulka 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, 

Jako, że moja audica jest w moich rękach już prawie 1,5 roku i zrobiłem z nią prawie większość moich planów, i jest już warta pokazania, także przekażę w skrócie to półtora roku użytkowania.

A4 B8 2009r. kupiona z przebiegiem 132kkm przebiegu 160km 1.8 TFSI pobór oleju ( Castrol 5w30 ) 0,118l/1000km, teraz zalany motul, jego bierze jeszcze mniej, ponoć rozrząd był zrobiony, jednak nie mam na to żadnego potwierdzenia, ale efektów naciągniętego rozrządu tym bardziej. Obecnie 148kkm jedyne co zrobiłem po kupnie to czyszczenie zaworów i wymiana czujnika, a tak to leję i jeżdżę.

Sprzedałem swoje pierwsze auto po 5 latach jazdy, A6 C5 full opcja Navi skóry pełna elektryka itp. 2.8 benzyna w Quattro:

KxnBsEd.jpg

No i zmieniłem na tego kombiaka, nie chciałem już skóry, ale dorwałem taką 500metrów od domu:

30709457_1844505245581385_4187552380130164736_n (1).png

Audica miała najważniejsze wyposażenie na którym mi zależało, mianowicie Kolorowy FIS oraz duże MMI 2g high oraz przyciski przy lewarku. Reszta była biedna.

Nie podobały mi się dziadkowe kanapy, więc dorwałem z A5 sportback ( Pasuję P&P ):

mMNpAVi.jpg

Było targanie środka:

799IAel.jpg

Ale micha się cieszy do teraz ( oczywiście tylna kanapa również wymieniona, na dodatek miała isofix ):

uX5bbfd.jpg

Kolejnym bólem były światła, denerwował mnie brak ledów, no i wpadłem na pomysł zrobienia neon leda samemu:

UPKkSSl.jpg

Porobiłem tak, że nie było błędu spalonej żarówki, miałem tak ok, 2 miesiące.

Następnie lakier, LY9B rysował się od patrzenia, kupiłem go i tak w idealnym stanie, sam nie wiem jak przez tyle lat ktoś go zachował w takim stanie, 

a zaczął się rysować u mnie od przecierania szmatką... a więc oddałem do detailingu na ceramikę, żeby go trochę utwardzić ( i jest trochę lepiej )

5Oe2J6r.jpg

Kolor predator:

R0crXDf.jpg

W międzyczasie wpadł tylny wydech z 3.0 TDI:

Tg20AET.jpg

I w tym momencie odkryłem, że mam Full opcję MCE na którym bezproblemowo zaprogramuję bixenona, ( dziwne że taki tam siedział, fotele mam podgrzewane, może temu, że mam webasto ) No więc zakupy i oto efekt, miedzy oryginalnymi światłami z poloneza niebo a ziemia, w A6 c5 miałem xenony i przesiadka na H7 była dla mnie straszna.

yhJRARD.jpg

No i wkońcu wpadły felgi 19" cali na oponkach 255/35 r19 bałem się tej przesiadku, bo nigdy nie jeździłem na takim profilu, i o dziwo rewelacja, robią u mnie remonty dróg i nadal śmiagam po nich 60km/h może troszeczkę twardziej niż na 17, oryginalne z A5, chinoli się bałem, bo ponoć łatwo pokrzywić:

yrGxUO1.jpg

Sprężynki Eibach pro kit dzisiaj przyszły, więc na dniach muszę je wkomponować.

Na dniach również wejdzie intercooler z 3.0 tdi oraz korci mnie montaż downpipe i chip na ok 260km, jednak boję się zerwania łańcucha, którego nie ruszałem, a ponoć był robiony.

Edytowane przez MarioMAX
Opublikowano

Widzę kolega z okolicy :) powiedz mi gdzie robiłeś korektę i ceramikę i jaki koszt ?

Opublikowano

Dzieje się w dobrym kierunku :naughty:. Odnośnie ceramiki, co to znaczy jest trochę lepiej? Nie rysuje się w takim stopniu jak przed nałożeniem? Mam ten sam lakier u siebie, ale jedyne co mnie przekonuje to folia bezbarwna na całe auto. 

Opublikowano

Mnie polerka którą usuwa do 70%rys wraz z ceramiką niby jakąś lepszą nie pamiętam nazwy kosztowało 1600zl i auta nie miałem 4 dni. 

Trochę lepiej, czyli auto nie rysuje się od mycia gąbką,nie powstają mikrorysy. Jednak auta dalej do sucha nie wycieram, bo przecież nawet ręcznik by go porysował. Pilnuje żeby nikt się reką nie oparł bo wtedy również się rysuje.. o paznokciach kobiety nie wspomnę. A więc jak z jajkiem a nie samochodem. Od roku jednak więcej rys nie powstało.

Opublikowano

Wygląda ciekawie, mody każdy robi indywidualnie pod siebie i jakie mu tylko się podobają. Bede obserwował postępy. PS Napewno zyska na wyglądzie jak zalożysz springi.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka