Robert Romaniuk Roman Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam, Mam a4 b6 1.8T BEX Q. Problem jest taki, że skrzynia jest strasznie krótka, moje pytanie brzmi czy podejdzie p&p skrzynia z 2.0TFSI o oznaczeniu GVE. Wiem że potrzeba również by było wymienić dyfer z tyłu ale poza tym czy półosie podejdą bez problemu, wał itd
Misieqq7 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Robert Romaniuk Roman napisał: Witam, Mam a4 b6 1.8T BEX Q. Problem jest taki, że skrzynia jest strasznie krótka, moje pytanie brzmi czy podejdzie p&p skrzynia z 2.0TFSI o oznaczeniu GVE. Wiem że potrzeba również by było wymienić dyfer z tyłu ale poza tym czy półosie podejdą bez problemu, wał itd robiłem swap quattro do mojej b7 1.8t i włożyłem zestaw z 2tfsi. Skrzynia Gve pasuję bez problemów. Ma długie biegi i fajnie się jeździ. Półosie zostały moje z oski. Co do wału to się nie wypowiem bo miałem cały zestaw, ale myślę żę też będzie do wymiany. Ty masz b6 ale myślę że to jest to samo wszystko.
Robert Romaniuk Roman Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2018 kolego a jaki miałeś dystans pomiędzy skrzynia i silnikiem? tylko taką blachę ?
Misieqq7 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 4 godziny temu, Robert Romaniuk Roman napisał: kolego a jaki miałeś dystans pomiędzy skrzynia i silnikiem? tylko taką blachę ? Tylko blachę. Dystans 0.5 mm jak się nie mylę z szerokością idzie wtedy jak sprzęgło dajesz większe. Przy twoim sprzęgle 228mm nie trzeba i tylko cienka blacha idzie.
Robert Romaniuk Roman Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 kolego miałbyś mi jak sprawdzić długość od flanszy skrzyni do flanszy dyfra??
Misieqq7 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W dniu 24.04.2018 o 21:18, Robert Romaniuk Roman napisał: kolego miałbyś mi jak sprawdzić długość od flanszy skrzyni do flanszy dyfra?? Jutro będę na kanale to postaram się to zrobić.
zero Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Witam wszystkich, Pozwólcie, podpiąć sie do tematu wymiany skrzyni... muszę skorzystać z Waszej wiedzy Skrzynie o jakim oznaczeniu będą pasować do a4 b6 1.8t AVJ jeżeli nie uda mi się znaleźć takiej jaka jest obecnie zamontowana oznaczona kodem ENN? Dzięki za każdą odpowieź. Pozdr
Miras95 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 18 godzin temu, zero napisał: Witam wszystkich, Pozwólcie, podpiąć sie do tematu wymiany skrzyni... muszę skorzystać z Waszej wiedzy Skrzynie o jakim oznaczeniu będą pasować do a4 b6 1.8t AVJ jeżeli nie uda mi się znaleźć takiej jaka jest obecnie zamontowana oznaczona kodem ENN? Dzięki za każdą odpowieź. Pozdr Będą pasować ( FPS, FTW, GBN, GFU, HFB)
zero Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Super. Teraz mogę rozszerzyć poszukiwania.
Rekomendowane odpowiedzi