Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Oznaczenie kolorystyczne sprężyn s-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

trafiają mi się do mojego b6 1.9tdi sedan sprężynki s-line tyle ze prawdopodobnie są to springi z b7 mają oznaczenie kolorów: przednie: zielone,zielone,zielone,niebieskie tylne: różowe,niebieskie czy takie sprezynki podejda pod moje autko??

jesli nie to jakie jeszcze oznaczenie kolorystyczne bedzie pasowac??

pozdrawiam i prosze o pomoc :):hi:

Opublikowano

od 2.0 TDI przód nie usiądzie tak jak powinien :(

zielone,zielone,zielone,niebieskie

to na bank jest 1BE czyli s-line

i na bank B7 :)

ale jak to jest 2.0 TDI to tyl usiądzie OK a przód będzie wysoko :( ja tak mam :)

Opublikowano
  • Autor

a czy od b6 2.5 TDI sedna podejdzie??

Opublikowano

A jakie jest oznaczenie kolorystyczne przednich sprezynek s-line do diesla ( bo to tez ma chyba znaczenie)

Opublikowano

od 2,5 TDI tez podejdą ale wszystko zalezy od tego jakie mają kropki na sobie

juz z Łukaszemr rozkminiliśmy jak to działa :)

wiec tak

:) jesli ma to byc S-line

to nie może na przedniej spręzynie miec rózowej kropki to pierwszy warunek

jak jest niebieska kropka teoretycznie jest to 'współczynnik ugięcia' 6 lub mniej

jak jest biała kropka to jest 'współczynnik ugięcia' około 8 i do 1.9 TDI jest za wysoka :)

to tak w skrócie :)

niebieska zielona zielona ma 5

niebieska zielona zielona zielona ma 6 i takie ma łukasz u siebie w TDI 1.9 AVF i leży fajnie :) (ja własnie takie wczoraj kupiłem na allegro :)

a co do tyłu to nie wiem róznica między sedanem a avantem a Q jest własnie w twardości sprężyn ;)

jeśli sie myle Łukaszku popraw mnie :)

Opublikowano

jeśli sie myle Łukaszku popraw mnie :)

Coś w tym stylu :wink4:

Opublikowano

no to git :)

wczoraj Łukasz miał dośc spore przejscia :) zeby to ustalic ale jestem z niego dumny

i w nagrode zabiore go w niedziele na basen ;)

Opublikowano
  • Autor

no dzięki Panowie... a popiedz Boberek ile Cie to wyszlo na allegro?? kupiles same sprigni czy tez amorki ??

Opublikowano

kupiłem za 400 zł z amorkami

tylko przód ;)

trzeba szukac :)

Opublikowano
  • Autor

znalazłem kilka fajnych kompletów na ebayu tyle ze jak sie pytam czy jest możliwa wysypka do Polski to żaden Szwab sie nie zgadza:/

Opublikowano

tak

Opublikowano

tak

I autko siadzie tak z 20-30 mm??? tak mam to rozumiec???

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Łukasz wklej swoja tabelke :)

Opublikowano

swietna tabelka lukaszr, a teraz pytanie jaki jest prawidlowy wspolczynnik ugiecia dla 1.9tdi. bo te sprezynki byly w 1.8t (wiec silnik jest chyba troche lzejszy w 1.8t??). Tak jak powiedzmy tyl nie ma wiekszego znaczenia bo ciezar jest raczej taki sam to przod juz chyba ma??? czy sie myle????

I teraz pytanko troche z innej beczki czy lepiej kupic ori uzywki czy np. weiteca tos takiego http://cgi.ebay.de/WEITEC-Federn-SportF-Audi-A4-Typ-8E-00-30-30-28210041_W0QQitemZ360129133989QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item360129133989&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A2%7C39%3A1%7C240%3A1318

Opublikowano
  • Autor

właśnie kur.. tez mam nad tym dylemat... :chytry: sporo osób z klubu jeździ na weitecach i chyba nie narzekają :mysli:

Opublikowano

właśnie kur.. tez mam nad tym dylemat... :chytry: sporo osób z klubu jeździ na weitecach i chyba nie narzekają :mysli:

ja mam weiteci w drugim autku( yaris ) i naprawde jestem zadowolony autko jezdzi jak maly gokart :wink4:. pare dni temu u kumpla w a4 tez zalozylism, waiteca 50/50 mm autko szura brzuszkiem po ziemi( wyglad rewelka). rozumiem co ori to ori, ale z drugiej strony co nowe to nowe??? ja mysle o 30/30mm tak zeby sie tym dalo jeszcze jezdzic :wink4: :gwizdanie:

tak jak juz wczesniej powiedzialem super tabelka i napewno przyda sie dla potomnych :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ja tez myślę ze 30/30 będzie w sam raz.. wiec jeśli do okresu wiosny czyt. okolic marca-kwietnia nie trafi mi sie jakiś fajny nie zjeżdżony zestaw sprężyn z s line to kupie te weiteci