Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ubytek płyny podczas jazdy - konsekwencje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio miałem takie zdarzenie że po dojechaniu z pracy do domu (ok 12km) i zatrzymaniu się spod maski zaczął walić biały dym. Okazało się że oring pod czujnikiem temperatury puścił i spod niego wywalało płyn pod ciśnieniem. Brakowało ok 3 litrów. Czujnik razem z oringiem już wymieniony, wszystko chodzi tylko zastanawia mnie czy coś się mogło stań podczas jazdy z tak niskim poziomem płynu, na desce temperatura nie przekroczyła 90 st, nie było też komunikatu o zbyt niskim poziomie płynu.

Co myślicie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ile przejechałeś bez płynu?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem dokładnie, jak rano przyjechałem do pracy było ok, dym zauważyłem dopiero jak wróciłem do domu i zatrzymałem auto, w trakcie jazdy nie było widać dymu, dym szedł bo płyn tryskał pod ciśnieniem z czujnika temp g62 i leciał na rozgrzany silnik i parował, na pewno nie więcej niż 12 km i płyn nie wyleciał do końca bo brakowało ok 3l.

Ale tak myślę że skoro płyn jeszcze po zgaszeniu silnika tryskał z pod czujnika który jest przy króćcu głowicy to do silnka jeszcze płyn był podawany i pompa jeszcze go pompowała bo dopiero dłuższa chwile po zatrzymaniu przestał lecieć jak ciśnienie spadło. No i czujnik pokazywał 90 st, jechałem obwodnica na 5 biegu ok 100km/h. 

Edytowane przez mateo8765

Opublikowano

Miałem podobną sytuacje, natomiast gdyby temperatura silnika gwałtownie podskoczyła w jednej chwili to Ci mogło nawet uszczelkę wywalić... ale skoro wszystko było w granicach, to powinno być okey.

Jeździć i obserwować :D