Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Na czym polegały akcje serwisowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy orientuje sie ktos na czym polegaly akcje serwisowe o numerze:

46E2

3401

51B7

pozdrawiam.

Opublikowano

46E2 - hamulec ręczny (chyba zamarzały linki?)

51B7 - niedrożne odpływy wody w wnęce akumulatora (dot. głównie A6),

a tą 3401 dobrze odpisałeś?, bo coś nie mogę znaleźć takiej

Opublikowano
  • Autor

dzieki rtocki, moze 34D1 jakos tak koslawo napisane :mysli:

Opublikowano

A widzisz, 34D1 - zakładali jakąś dodatkową blaszkę osłaniającą obudowę sprzęgła właśnie w Twoich (i bodajże 2002) rocznikach AWX, 5biegów

Opublikowano
  • Autor

jeszcze raz dziekuje, a mozesz napisac skad czerpiesz ta wiedze ??

Opublikowano

no właśnine, też jestem bardzo ciekawy

Opublikowano

Żadna tajemnica, jest kilka stron/forum zagranicznych (mam na myśli przede wszystkim Niemcy), kto zechce to znajdzie. Można się bardzo wiele rzeczy dowiedzieć/zapytać , zwłaszcza, że auta marki audi nie są tam żadnym luksusem i występują w milionach egzemplarzy, a wbrew niektórym poglądom nie każdy Niemiec jest ciemny i wszystko robi w serwisie, nie brakuje naprawdę doświadczonych miłośników samochodów. Bardzo często tam szukam potrzebnych informacji gdyż niestety u nas (mam na myśli cały kraj, nie tylko to forum, często wypowiadają się znawcy, których jedynym doświadczeniem przed audi był stunigowany kaszlak lub calibra trzymająca się kupy tylko dzięki spojlerom, a wiedza wynika często z niepodważalnych prawd najprawdziwszych przekazywanych przez mechaników myślących tokiem: "tak się robiło w polonezie, taki olej lał mój tata do żuka i było git itp., więc czemu ma nie zadziałać w audi...". VAG również upublicznia część dokumentacji technicznej (to nie śmieszny Kulczyk). Koniec OT, po prostu szukajcie a znajdziecie...

Opublikowano

a dasz radę konkretniej troszkę, może pare linków?

• 2 lata później...
Opublikowano

46E2 - hamulec ręczny (chyba zamarzały linki?)

w 2004 roku w sierpniu też zostałem zaproszony właśnie na tą akcję serwisową... jeszcze w Koeln to robiłem :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Odświeżę temat :wink:

Co prawda nie ma tu nic o B8, ale nie będę zakładał nowego tematu, co by nie zaśmiecać......

Pytanie brzmi: jak sprawdzic, jakie akcje serwisowe są przewidziane do mojego auta? No i jak to zrobić, żeby serwis się nie wypiął, że takowa akcja mnie nie obejmuje? Auto ma 4 lata, tak więc myślę, że jednak powinny być jakieś akcje, które obejmują moją "padlinę" :kox:

Najbardziej interesuje mnie ta o wymianie mechanizmu napędu pompy olejowej - o ile jest takowa przewidziana przez producenta. Inne też są mile widziane :decayed: