terefere Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 przestal dzialac modul sterowania drzwi kierowcy. VAG pokazuje bład 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386), 49-00 - No Communications. Nie dziala nic tzn. zamek centralny (drzwi kerowcy trzeba zamykac i otwierac z kluczyka), regulacja lusterek, podnoszenie i opuszczanie szyb. Czy ktos mial podobny przypadek? Gdzie ten modul znajduje sie fizycznie i czy mozna go naprawic? [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 12-03-2007, 13:39 ] kolega chyba pomylil dzialy i zamiast w Newbie to pisze tu swoj 1 post [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-03-2007, 14:10 ] odblokowałem
pre_pl Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 moduł ten znajduje się w drzwiach, jest zintegrowany razem z podnoszeniem szyb. No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?)
Seta Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Kolego a może Ci się odłączyła ta kostka ta co idzie do drzwi od słupka. Zobacz czy świeci Ci sie to światełko co jest w drzwiach jak nie po poruszaj tą gumą i jak ty będziesz ruszał to niech ktoś patrzy czy to nic nie daje :smile:
terefere Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Opublikowano 12 Marca 2007 zasilanie w dzwiach jest bo miga dioda od immobilizera i swiatlo w dzwiach tez swieci..
infokrak Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 I jak sprawa sie rozwiazala? U mnie stalo sie dokladnie tak samo. Cos mi sie wydaje, ze padl modul. Prad w drzwiach jest (swieci swiatlo i dioda). Bede wdzieczny za info.
Wąski Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 A umnie czasem nie działaja kluczyki z pilota :gwizdanie: i na vagu też wyszło że problem z modułem. Po skasowaniu było OK i na drugi dzień znów padło Programowanie kluczyka w stacyjce pomaga na dzień może dwa :gwizdanie: Przyczyna
Tytus Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?) To może być przyczyną, niedawno gdzieś na forum czytałem post kolegi który pisał o problemach ze stykami w drzwiach od kierowcy i nie tylko chodziło o modul controlny ale np. też głośniki przerywały itp. Jak znajdę ten post to wrzucę linka
Wąski Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?) To może być przyczyną, niedawno gdzieś na forum czytałem post kolegi który pisał o problemach ze stykami w drzwiach od kierowcy i nie tylko chodziło o modul controlny ale np. też głośniki przerywały itp. Jak znajdę ten post to wrzucę linka też o tym słyszałem sprawdz czy wystarczy popsikac :gwizdanie:
Tytus Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Chyba nie do końca http://www.a4-klub.pl/smf/glosniki_na_lewych_drzwiach_raz_graja_a_raz_nie-t3991.0.html;msg53481#msg53481
infokrak Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Drzwi rozkrecilem i ze stykami wydaje sie byc wszystko ok. Zastanawiam sie jeszcze czy to nie jest powiazane moze z modulem komfortu. Moze tam cos sie stalo. Tutaj wyczytalem ze jest odpowiedzialny za podobne rzeczy: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t31283.0.html;highlight=modul+komfortu+lusterka
Rekomendowane odpowiedzi