terefere 0 Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 przestal dzialac modul sterowania drzwi kierowcy. VAG pokazuje bład 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386), 49-00 - No Communications. Nie dziala nic tzn. zamek centralny (drzwi kerowcy trzeba zamykac i otwierac z kluczyka), regulacja lusterek, podnoszenie i opuszczanie szyb. Czy ktos mial podobny przypadek? Gdzie ten modul znajduje sie fizycznie i czy mozna go naprawic? [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 12-03-2007, 13:39 ] kolega chyba pomylil dzialy i zamiast w Newbie to pisze tu swoj 1 post [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-03-2007, 14:10 ] odblokowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 8 Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 moduł ten znajduje się w drzwiach, jest zintegrowany razem z podnoszeniem szyb. No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seta 0 Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Kolego a może Ci się odłączyła ta kostka ta co idzie do drzwi od słupka. Zobacz czy świeci Ci sie to światełko co jest w drzwiach jak nie po poruszaj tą gumą i jak ty będziesz ruszał to niech ktoś patrzy czy to nic nie daje :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
terefere 0 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 zasilanie w dzwiach jest bo miga dioda od immobilizera i swiatlo w dzwiach tez swieci.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
infokrak 0 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 I jak sprawa sie rozwiazala? U mnie stalo sie dokladnie tak samo. Cos mi sie wydaje, ze padl modul. Prad w drzwiach jest (swieci swiatlo i dioda). Bede wdzieczny za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąski 2 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 A umnie czasem nie działaja kluczyki z pilota :gwizdanie: i na vagu też wyszło że problem z modułem. Po skasowaniu było OK i na drugi dzień znów padło Programowanie kluczyka w stacyjce pomaga na dzień może dwa :gwizdanie: Przyczyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus 3 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?) To może być przyczyną, niedawno gdzieś na forum czytałem post kolegi który pisał o problemach ze stykami w drzwiach od kierowcy i nie tylko chodziło o modul controlny ale np. też głośniki przerywały itp. Jak znajdę ten post to wrzucę linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąski 2 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 No communication może oznaczać, że jest coś rozłączone, przerwane.... (?) To może być przyczyną, niedawno gdzieś na forum czytałem post kolegi który pisał o problemach ze stykami w drzwiach od kierowcy i nie tylko chodziło o modul controlny ale np. też głośniki przerywały itp. Jak znajdę ten post to wrzucę linka też o tym słyszałem sprawdz czy wystarczy popsikac :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus 3 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Chyba nie do końca http://www.a4-klub.pl/smf/glosniki_na_lewych_drzwiach_raz_graja_a_raz_nie-t3991.0.html;msg53481#msg53481 Link to comment Share on other sites More sharing options...
infokrak 0 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Drzwi rozkrecilem i ze stykami wydaje sie byc wszystko ok. Zastanawiam sie jeszcze czy to nie jest powiazane moze z modulem komfortu. Moze tam cos sie stalo. Tutaj wyczytalem ze jest odpowiedzialny za podobne rzeczy: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t31283.0.html;highlight=modul+komfortu+lusterka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts