Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka kierownicy z Audi A3 8P do A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ! kupilem kierownice 3 ram.  z a3 2008r tu pojawil sie problem , myslalem ,ze wszystko pojdzie jak z platka okazalo sie ,ze moja poduszka rowniez z kierownicy 3 ramiennej nie pasuje do tej z a3 , wiec jestem zmuszony kupic poduszkę do tej kiery tu pojawia sie pytanie czy wszystko bedzie dzialać ? potrzebuje inna wiazkę ? mam juz okablowanie specjalnie pod multifunkcje ale nie wiem czy nie bedzie potrzebne inne i jak ze zwijakiem? czy tez jest potrzebny z a3 8p ? czy bedzie pasował z a4 ?

Opublikowano
3 godziny temu, adeksus89 napisał:

witam ! kupilem kierownice 3 ram.  z a3 2008r tu pojawil sie problem , myslalem ,ze wszystko pojdzie jak z platka okazalo sie ,ze moja poduszka rowniez z kierownicy 3 ramiennej nie pasuje do tej z a3 , wiec jestem zmuszony kupic poduszkę do tej kiery tu pojawia sie pytanie czy wszystko bedzie dzialać ? potrzebuje inna wiazkę ? mam juz okablowanie specjalnie pod multifunkcje ale nie wiem czy nie bedzie potrzebne inne i jak ze zwijakiem? czy tez jest potrzebny z a3 8p ? czy bedzie pasował z a4 ?

Nie pasuje wiązka z a3 do taśmy z b7 poza tym kierownica zobacz ma 3 wysiecia więc nie pasi pod taśmę bo w zwijaku jest taki dzyndzel po którego wciśnięciu można kręcić kołem. Lepiej kupić kiere z b7 i wszystko gra. 

Opublikowano
  • Autor

a jak z kierownica z a4 b8 bedzie pasować ? p&p? specjalnie zamowilem nowy zwijak i okablowanie poduszki pod multi f

Opublikowano

Ja mam u siebie kierę z Q5 a to jest dokładnie ta sama kiera co w A3 i wszytko pasuje

Jeedyna rzecz to ten dzyndzel w taśmie trzeba wyjąc bo faktycznie  kiera ma wycięcie z innej strony.

Poza tym wszystko pasuje i działa bez przeróbek łącznie ze zmianą biegów z kiery mutifuncją pod RNSa itp...

Z tym że wiązkę podesłał mi Sieman razem z poduszką więc pasowała bo pewnie była już dobrana

Edytowane przez Robero321

Opublikowano
  • Autor

z tego co widzę to bez zmiany poduszki sie nie obejdzie. ktory dzyndzel? jakies foto pogladowe? 

Opublikowano
44 minuty temu, Robero321 napisał:

Ja mam u siebie kierę z Q5 a to jest dokładnie ta sama kiera co w A3 i wszytko pasuje

Jeedyna rzecz to ten dzyndzel w taśmie trzeba wyjąc bo faktycznie  kiera ma wycięcie z innej strony.

Poza tym wszystko pasuje i działa bez przeróbek łącznie ze zmianą biegów z kiery mutifuncją pod RNSa itp...

Z tym że wiązkę podesłał mi Sieman razem z poduszką więc pasowała bo pewnie była już dobrana

Miałem wiązke multi z a3 /A5 i za cholere nie pasuje pod taśmę z b7. Wiązka mą całkowicie inne kolory naboi oraz zosmieszczenie w poduszce a żeby wpiąć wiązke airbaga pod taśmę z b7 trzeba by kostkę docinać może w q5 jest inne rozwiązanie także to chyba za duża rzeźba jeśli chodzi o bezpieczeństwo. 

Opublikowano

No właśnie jak montowałem to nie rzeźbione było nic poza wyjęciem trzpienia z taśmy

Opublikowano

Kostkę w wiązce poduszki od środka trzeba delikatnie naciąć plastik żeby weszła w taśmę z b7 i wtedy wejdzie.  Po prostu ma inaczej wyprofilowane te wypustki. Nie jest to żadna ingerencja i nie ma wpływu na bezpieczeństwo.

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam, odkopanie dość temat. Ktoś sobie z tym poradził? 

Co dokładnie potrzeba, aby miec kiere z a3 w b7? 

Mam seryjnie multifunkcje w mojej 4 ramiennej kierownicy.