Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dlaczego napisałem "dziwne"?. Wikszość tematów o uruchamianiu silnika mówi raczej o długim kręceniu, cięzko na zimnym czy na ciepłym itd. U mnie jest inaczej.

Auto odpala, jak to sie mówi od strzała. Jeden a nawet pół obrotu rozrusznikiem. Nietypowe zjawisko to to, że ten rozrusznik kręci sie jakby wolno, ciężko jakby z oporem. Przypominam, ze odpala natychmiast.

Podejrzewałbym najszybciej akumylator ( bo mam go od 8 lat a nie wiem kiedy niemiec go wymienieł i czy wymieniał). Przed zima na 100% wymiana bo w ostatnia zime juz niedomagał.

A moze to cos z rozrusznikiem?

Spotkał sie kiedys ktoś z taką przypadłością?

Opublikowano

Może alternator się kończy ? U mnie było tak samo, ciężko przy odpalaniu się obracał ale palił od strzała, nagle alternator skończył ładować, zregenerowałem alternator i już tego u mnie nie ma ;)

Przed regeneracją byłem u elektryka, żeby mi sprawdził porządnym miernikiem ładowanie i wszystko było okej, pojechałem w trasę i nagle kontrolka od akumulatora i laweta :D

Edytowane przez k232

Opublikowano

obejzyj sobie jak wyglada podlaczenie kabla do rozrusznika, czy nie jest skorodowane. Nie zaszkodziloby spojrzes na szczotki i komutator. Moze byc, ze sa powypalane styki od automatu od rozrusznika. Generalnie nalezy mu sie przeglad.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Mineło troche czasu ?

Problem rozwiazany poprzez wymiane akumulatora ?

Swoja droga ten tez pewnie nie przezyje zbyt długo bo jakos tak ładowanie mam ok 13,6 V zamiast 14.4 V

Opublikowano

No jak w dieslu to trochę słabe to ładowanie, u mnie na benzynie tyle jest, nie wiem czemu, nie wnikam :D