Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Przerejestrowanie auta na żone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bede musial przerejestrować auto na zone i tu pytanie czy musze od tego tez zaplacic podatek w Urzedzie Skarbowym. Moze jakeis porady jak to zrobic?

Opublikowano

zależy jaka masz cenę na umowie, bo musisz podarować polowe auta zonie, z poprzednim aucie miałem cenę 8tys i nie musiałem płacić podatku od darowizny bo jak się nie myślę podatek trzeba juz płacić od 4,300 +/-

Opublikowano
  • Autor

28 tys rok temu jak kupowalem. No i chce by bylo cale na nia, zebym ja nie widnial

Opublikowano

zależy jaka masz cenę na umowie, bo musisz podarować polowe auta zonie, z poprzednim aucie miałem cenę 8tys i nie musiałem płacić podatku od darowizny bo jak się nie myślę podatek trzeba juz płacić od 4,300 +/-

podatek od darowizny dla najblizszej rodziny zostal zniesiony, chyba ze sie cos zmienilo...

Opublikowano

nic sie nie zmienilo

"darujesz' polowe samochodu zonie i wsio

Opublikowano

nic sie nie zmienilo

"darujesz' polowe samochodu zonie i wsio

Skoro kolega nie chce widnieć w papierach to musi cały darować..., jak daruje połowe to bedzie współwłaścicielem :)

Opublikowano

to nie prosciej umowę kupna-sprzedaży? i płacicie tylko 2% od wzbogacenia najprościej i chyba najtaniej :blink:

Opublikowano

Najprościej i najtaniej to bedzie darowanie całego auta zonie. Od 1 stycznia zmieniły sie przepisy i teraz darowizna na rzecz najblizszej rodziny (małzonek, dzieci, rodzeństwo, wnuki itp.) nie jest opodatkowana, ale trzeba ten fakt zgłosic do Urzedu Skarbowego w ciagu miesiaca od chwili darowania :good: Wypełnia się jakis PIT i po sprawie :hi:

Opublikowano

pamiętaj żeby w ciągu miesiąca zgłosi to w swoim US,wtedy na pewno nie płacisz nic.

rozumiem,ze rozdzielności majątkowej nie macie?

PS.pantofel :tongue4:

Opublikowano

Trzeba jeszcze dodać, że w razie nie zgłoszenia darowizny do US obowiązuje karna stawka podatku od darowizn w wysokości 20% :gwizdanie:

Opublikowano

:polew:

a właśnie co cie skłoniło do tak strasznego czynu jak oddanie auta zonie :decayed: