Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeróbka Xenon na Bi-Xenon + DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ktoś z Was przerabiał temat przeróbki oryginalnych Xenonów na Bi-Xenon + DRL? 

Poza zmianą projektorów na BiX da się użyć H7, która już jest w Xenonie jako DRL?

Opublikowano

Z tego co się orientowałem to jest sporo rzezania , lepiej kupić ori bixy i tam zmienić soczewki na lepsze

Opublikowano
  • Autor

Są firmy, które robią takie modyfikacje. Np. HIDRETROFIT. Chcą za to 550 zł za parę lamp. Modyfikacja polega na wymianie projektora. Kusi ta cena i zastanawiam się czy robić.

Opublikowano
  • Autor

A np. to? https://hidretrofit.pl/sklep/hella-gen-3-bi-xenon/

"... Trzecia generacja soczewek bi-xenonowych Helli posiada kilka ulepszeń względem wersji Classic – odbłyśnik wykonany jest nie z wytłoczki stalowej a z odlewu duraluminium , stały stalowy stelaż soczewki oraz oprawkę która umożliwia montaż żarnika xenonowego niemal każdego rodzaju – D1S D2S D3S D4S."

Czyli zostawiam swój żarnik D1S, który mam teraz. 

Teraz doczytałem skąd taka niska cena (550 zł za parę):

"... Projektory nie są nowe, ale w przeciwieństwie do tych które kupisz na portalach aukcyjnych  kilka złotych mniej – HidRetrofit.pl gwarantuje że  otrzymasz w pełni sprawny produkt z przewodami, oprawki etc,  bez wpływających na wydajność uszkodzeń odbłyśników."

Edytowane przez tsluszniak

Opublikowano

Te które podałeś w linku mają średnicę 3".Żeby to zamontować w lampie Xenon (ORI 2,5") to trzeba ją rozklejać i rzeźbić. Tak samo jest z resztą w przypadku montażu projektora z B8 do Twojej lampy. BTW czemu chcesz zmienić projektor na bixa?

Opublikowano
  • Autor

Chce założyć MCE z B7 i skorzystać z tego, że po przeróbce na bixy miałbym H7 do DRL. A oryginale bixy (całe lampy) kosztują więcej niż tysiaka.. 

Opublikowano

Ale żeby dołożyć DRL B7 nie musisz zmieniać obecnego xenona na bixa. Stąd moje pytanie dlaczego chcesz zmieniać projektor.

Opublikowano
  • Autor

Tzn? Czytając post o swapie MCE z B7 do B6 zrozumiałem, że jest tam jakiś problem z odpowiednim zakodowaniem lamp xenonowych. O ile się nie mylę to było tam też coś napisane na temat rozwiązania tego problemu z przekaznikiem. Ale w sumie nie wiem czy nie wolę zmienić przy okazji projektorów na bi-xenonowe.. Moje i tak już średnio świecą i pewnie coś bym musiał z nimi robić, a nie musiałbym dokładać przekaznika, tylko pogrzebać trochę w kabelkach.

Opublikowano

Przekaźnik jest potrzebny do włącznika DRL przy dokładnym module.

Opublikowano
  • Autor

Nie bardzo rozumiem. Opiszesz coś węcej, albo dasz link do opisu??

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Nawet jak przekładam całe MCE z B7 (mam B6) to potrzebny jest jakiś dodatkowy przekaźnik? 

Teraz już kompletnie się pogubiłem ..