szpakuziom Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam, dziś nabijałem klimatyzacje, zrobiłem pełny serwis i okazało się, że klima nie działa... Nie działał czujnik ciśnienia układu, wymieniłem go na inny i jest ok, ale klima nadal nie działa. Kompresor coś tam brzęczy, ale leci ciepłe powietrze. Mam pytanie, prawdopodobnie padło sprzęgło klimatyzacji, i czy jak zdejmę przód auta dostane się do tego sprzęgła, czy muszę spuszczać zaś z układu czynnik i wyciągać sprężarkę? Pozdrawiam.
JawoR36 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Wyjmin sprezarke a potem strzelaj czy to pompa czy sprzeglo
szpakuziom Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 Chciałbym spróboweać zobaczyć sprzęgło, odkręciłem kompresor, ale mam problem, wiecie może jak zdjąć tą tarczę czarną? Odkręciłem śrubę 6mm, ale nie idzie tego zdjąć.
szpakuziom Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) Okazało się, że koło pasowe i tarcza sprzęgła są ze sobą sprzężone cały czas na włączonym i wyłączonym ECON. Chyba trzeba szukać sprężarki? Edytowane 7 Lipca 2018 przez szpakuziom
Rekomendowane odpowiedzi