kris_kilt Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam Mam mały problem , wczorajszego dnia podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka od ASR i do tej pory świeci W normlanej sytuacji , zapalała sie wówczas , gdy ktoreś z kół zaczynało boksować i poźniej natychmiast gasła po zaistniałej sytuacji Próbowałem podziałać coś z przyciskiem na konsoli centralnej (bo można z niej ten system właczać lub wyłączać) i nic , nadal sie świeci caly czas Dodam tylko , że podczas uruchamiania silnika , gdy przekręce kluczyk na zapłon , po chwili odczekania wszytskie kontroli gasna wraz z ASR , lecz po odpaleniu odrazu sie załącza. czego może być to przyczyna i czy są tego jakieś skutki ?? p.s kilka dni temu miałem wymieniany rozrząd , niewiem czy to ma jakieś znaczenie Pozdrawiam
michuNS Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 asr zapala się jak silnik łapie błąd , zapnij vaga i sprawdz błędy w silniku, a jak już bedziesz kasował błędy to po wykasowaniu tych z silnika wykasuj także te w ABS-ie bo tez tam bedzie wzmianka. ASR w tych silnikach kontroluje moc silnika, i często bywa ze jezeli wystapi jakiś błąd związany z mieszanka ,lub działaniem osprzetu silnika uniemozliwiając rozwiniecie odpowiedniej mocy zapala się włąśnie ASR informując nas ,że nie może tej mocy kontrolować ponieważ nie została osiągnieta i ASR nie może funkcjonować odpowiednio.. PS zmień prefiks na AAH ..zazwyczaj to jakiś błąd mieszanki, lewe powietrze , sondy itp
Rekomendowane odpowiedzi