spenchjdx1 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Witam, Potrzebuje informację gdzie znajdę przewód, który steruje oświetleniem podsufitki po otwarciu drzwi. Z racji że oświetlenie jest sterowane masa to będzie przewód, który zamyka obwód przy otwartych drzwiach i otwiera przy zamkniętych z opóźnieniem i przygasaniem. Znalazłem na necie, że jest to przewód w pomarańczowej kostce na slupku A na pinie 2, ale to nie do końca działa poprawnie tzn. Po podpięciu żarówki do stałego plusa i tego przewodu żarówka święci się ciągle, przygasa wraz z oświetleniem górnym a potem znowu się świeci. Próbowałem znaleźć ten przewód też w lampce podsufitki Ale żaden mi nie pasuje gdzieś do końca. Potrzebuje tego przewodu aby zrobić oświetlenie nóg dodatkowe, bez udziału modułu komfortu.
spenchjdx1 Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Opublikowano 28 Lipca 2018 Rozwiązanie: Przewód sterujący(masą) to jest przewód w kostce pomarańczowej na słupku A(obok podstopnicy), na pinie 2. Zasilanie 12v również polecam z tej kostki brać, jak brałem 12v skądś indziej to dziwnie to działało.
Rekomendowane odpowiedzi