Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AVG Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o sprawdzenie logów i wnioski, jest coś nie tak z przepływką i dawkami.. turbo po czyszczeniu po paru tys.km. zaczyna przycinać geometrię. Silnik pali dobrze, nie kopci. Logi dynamiczne :

http://vaglogi.pl/log-003_4QaC9.html

http://vaglogi.pl/log-008_ap6kvT.html

http://vaglogi.pl/log-011_r7tZP8v.html

Statyczne:

http://vaglogi.pl/log-009_008_013_7Ium3.html

Opublikowano

Przepływka dobrze mierzy, ale turbo musisz ogarnąć bo pompuje na maksa i długo nie pociągnie. Standardowo do sprawdzenia wszystkie podciśnienia, n75 itp.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie turbo było po regeneracji, to że ładuje na max to wina geometrii, już raz dawałem na gwarancję, gościu wyczyścił powiedział że zapiekła się geometria i coś jest nie tak bo po tak krótkim czasie ( Ok 8tys. Km) nie powinna się tak zapchać. Po czyszczeniu założyłem, było ok i znów zaczęło przeładowywać. (silnik równo pracuje na obrotach i nie kopci, egr zaslepiony) 

Opublikowano

Kolego, mam ten sam problem. Turbina po regeneracji i po 6  tys km odesłałem ją na gwarancji. Okazało się, że była znów zapieczona sadzą. Po czyszczeniu pojeździłem miesiąc i w piątek na S7 znów wpadł mi w notlauf. Mam wskaźnik ciśnienia doładowania i wczoraj wracając S7 do Gdańska obserwowałem jak N75 zbija ciśnienie. Na piątce było już bez problemu, a na czwórce przy gazie "z zaskoczenia" turbina przeładowuje, ale gdy na chwilę odpuszczę gaz i dodam go znów do podłogi, łopatki ładnie zbijają ciśnienie. Zaczynam podejrzewać N75. Rok temu rozbierałem go i czyściłem, wtedy było ok. Teraz mam sytuację taką jak Ty w logu, mianowicie maksymalne wypełnienie zaworka sięga 94,4%, a następnie wpada w notlauf. Czy wysterowanie zaworka nie powinno sięgać 100%?

Edytowane przez Undisclosed

Opublikowano

Nka na podmianke.

Kupcie vacuometr podepnijcie przed gruszka potem w kompie ustawiamy 11bs i sprawdzamy ile daje podcisnienie na gruszke???

Jest zasada że turba nie kupuje się po regeneracji wiem niby wsio ok ale przeważnie wychodzą jaja.

Opublikowano

Mam wakuometr, no i co jak w BS pokazuje dobre cisnienie, a w próbie dynamicznej widać że coś może zmulać. Podniemiałem N18, jest to samo, takie rzeczy juz dawno sprawdzone ;) Na gruszce -0,65

Opublikowano

Każdy pisze ze wsio jest ok nawet jak jest-55 z tego co mi wiadomo to powinno być-7 najmniej.

Ja u siebie po wywaleniu wszystkiego co było od egr mam -7.5

To poprawia znacznie dol i reakcje na pedal..

Może poprostu wtryski leja stąd ciągle awaryjne.

Może styl jazdy..

U mnie np na awxie jak bujam się w okol komina nie dając popracować vnt też się szybko zasyfia zmienna ale wystarczy zabrać auto na trasę dać parę razy mocniej w komin to wsio wraca do normy.

Po około roku jazdy pod domem bez przeganiania  auta ledwo sztanga sie ruszala nawet w dloni a nie było awaryjnego.

Edytowane przez wesz82

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie też już praktycznie wszystko sprawdziłem i wygląda na to że poprostu geometria się szybko zapieka z jakiegoś powodu, styl jazdy wykluczam, na lejace wtryski też nic nie wskazuje ale chyba dam do jakiegoś speca żeby posprawdzal czy z pompą i wtryskami wszystko ok. Rozmyślam też wodorowanie silnika żeby wyczyścić cały nagar, usługa nie droga a jest wiele pozytywnych opinii.