Daniel96 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Cześć wszystkim założyłem do swojej audi bi xenon z soczewkami z b8. Wcześniej miałem zwykłe lampy. Teraz myślę nad założeniem systemu samopoziomu bo teraz nawet mam problem jak jadę to świecą mi za nisko.. jak je podnieść i czy jest ktoś w Łódzkim kto by się podjął taki system założyć u mnie?
maciekpolanica Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 W razie czego to posiadam kpl czujnikow, sterownik, wtyczki z wiazkami do samopoziomu.
Gwerty Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Każde lampy mają ręczna regulacje do ustawiania góra-dół i prawo-lewo. Samopoziom nie służy do ustawiania lamp a odpowiada jedynie na automatyczne opuszczanie lamp w pewnym zakresie. Jeżeli lampy są złe ustawione manualnie to samopoziom ich nie ustawi żeby świeciły poprawnie.
foni Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) widze że nie tylko ja mam taki problem założyłem soczewki z B8 miałem bixsenony Valeo samopoziom działa , regulacja góra - dół też na soczewkach z B6 gitara na B8 świecą w dól może 15 m regulacja już na maksa podkręcona do góry no i dziś wróciłem do soczewek z B6 i jest ok bez kręcenia nie wiem dlaczego tak jest . Edytowane 30 Grudnia 2018 przez foni
Gwerty Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jak się montuje projektory. To muszą być zgrane z odblysnikiem świateł drogowych. Wtedy jest pewność że da się światła ustawić.
foni Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) 12 minut temu, Gwerty napisał: Jak się montuje projektory. To muszą być zgrane z odblysnikiem świateł drogowych. otóż właśnie bo z B8 świeciły mi na drogowych tak jak powinny na mijania . soczewka z b8 jest ciut mniejsza niż z b6 może trzeba zastosować pierścień centrujący ?!?! bo trzeba się troche pobawić by soczewkę z b8 ustawić i tak nie bedzie idealnie . Edytowane 30 Grudnia 2018 przez foni
cocacola Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Co do postojowek to faktycznie zbieg okokicznosci dzisiaj zauwazylem ze diody mrugaja z jednej strony wiec trzeba wymienic. A jakie zarowki polecacie chodzi mi zeby emitowaly biale swiatlo tak jak ledy... A jezeli chkdzi o ledy to jakie dokladnie polecacie? Pozdrawiam i szczesliwego Nowego Roku ?
Rekomendowane odpowiedzi