markos01 Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 Witam Mam maly problem ze skutecznym chlodzeniem klimatyzacji (nie chlodzi w ogóle) znajomy kolezka stwierdzil ze to moze byc jakis czujnik lub przekaznik. Lecz bez schematu mi nie pomoze. Czy moze ktos wie gdzie taki przekaznik moze sie znajdowac? (freon jest nabity) Robi sie cieplo. Prosze o pomoc. Z góry dzieki [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 15-03-2007, 08:48 ] temat, temat !
Gość Iceman Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 WitamMam maly problem ze skutecznym chlodzeniem klimatyzacji (nie chlodzi wogule) znajomy kolezka stwierdzil ze to moze byc jakis czujnik lub przekaznik. Lecz bez schematu mi nie pomoze. Czy moze ktos wie gdzie taki przekaznik moze sie znajdowac? (freon jest nabity) Robi sie cieplo. Prosze o pomoc. Zgory dzieki Kolego przeczytaj regulamin a dopiero pisz posty [ Dodano: 14-03-2007, 23:21 ] napisz co sprawdziliście w tej klimie czy tylko nabiliście czynnikiem R-134a....
markos01 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Opublikowano 14 Marca 2007 Sprawdzona byla szczelnosc instalacji i nabita freonem (u kolesia ktory sie tym zajmuje) niestety nie wiem jakie byly parmetry o ktorych piszesz. [ Dodano: 15-03-2007, 00:25 ] Sprawdzona byla szczelnosc instalacji i nabita freonem (u kolesia ktory sie tym zajmuje) niestety nie wiem jakie byly parmetry o ktorych piszesz. Jest blad z elektryka wnoskuje to po tym ze nie zalancza sie sprezarka klimatyzacji. (na krutko z aku furczy az milo). Chcialbym sprawdzic przekaznik odpowiadajacy za to lecz nie wiem gdzie on sie znajduje.
Gość Iceman Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 po lewej stonie z przodu audi jest presostat ciśnieniowy zacznij od niego :biggrin: jeszcze jedno a wentylator na chłodnicy po włączeniu klimy zaczyna pracowac czy nie
markos01 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Opublikowano 15 Marca 2007 po lewej stonie z przodu audi jest presostat ciśnieniowy zacznij od niego :biggrin:jeszcze jedno a wentylator na chłodnicy po włączeniu klimy zaczyna pracowac czy nie Wentylator nie dziala. Probujac na krótko przez kable z akumulatora kreci sie i sprezarka klimy tez załącza.
markos01 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Opublikowano 15 Marca 2007 a śnieżka sie pali Z ta sniezka bywa roznie raz sama sie zapala przy wlaczeniu silnika a czasami nie mozna jej wlaczyc (swieci sie tylko przy trzymanym przycisku)
Gość Iceman Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 jeszcze jedno czujnik temperatury zewnętrznej czy działa
wojtek26 Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Ja mialem tak że po włączeniu klima pracowała przez 2,3 sek i sie wyłączała i sie okazało że nie stykała wtyczka od czujnika wys. ciśnienia. Po wyczyszczeniu wszystko działa sprawdź wtyczki przy chłodniczce od klimy
Gość Iceman Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Ja mialem tak że po włączeniu klima pracowała przez 2,3 sek i sie wyłączała i sie okazało że nie stykała wtyczka od czujnika wys. ciśnienia. Po wyczyszczeniu wszystko działa sprawdź wtyczki przy chłodniczce od klimy o tym pisłem w drugim poscie kolego
savik Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 lepiej sprawdz to co napisał icemankoszalin słuchaj sie jego rad co do wentylatora od klimy to czasami chodzi na tzw jałowym biegu ale ze nie pracuje wiec proponuje poprostu przejrzec silniczek znajomy tak miał nie stykało przeczyscił i chodzi a co do sniezki jesli masz ponizej ok 5st celcjusza temperature sniezka klima nie powinna załączyc jasli ją wcisniesz zapali sie sniezka na dosławnie sekunde i zgasnie wiec ta sniezka to podejrzewam wachania temperatury charakterystyczna dla tej pory roku raz 15 a w noc -5 pozdrawiam savik
markos01 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Opublikowano 16 Marca 2007 lepiej sprawdz to co napisał icemankoszalin słuchaj sie jego rad co do wentylatora od klimy to czasami chodzi na tzw jałowym biegu ale ze nie pracuje wiec proponuje poprostu przejrzec silniczek znajomy tak miał nie stykało przeczyscił i chodzi a co do sniezki jesli masz ponizej ok 5st celcjusza temperature sniezka klima nie powinna załączyc jasli ją wcisniesz zapali sie sniezka na dosławnie sekunde i zgasnie wiec ta sniezka to podejrzewam wachania temperatury charakterystyczna dla tej pory roku raz 15 a w noc -5 pozdrawiam savik Dzieki za zainteresowaniem moim tematem i za cenne podpowiedzi jutro podwijam rekawy i zabieram sie do roboty przejrze te czujki kolo clodnicy moze bedzie git. Savik o jaki silniczek ci chodzi? Jesli od wentylatora to jest ok bo na krotko dziala. A ze icemen ma pojecie zdazylem juz zauwarzyc czytajac jego wiele innych podpowiedzi. Milego wekendu narka
Huddig Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Ja mialem taki sam problem.Walczyłem z tym cały dzień i już myślałem ,że nie dam sobie z tym rady ale wpadł do mnie kumpel ze schemacikiem z Passata B5 i doszliśmy metodą prób i błędów-przyczyną była kostka przy komputrze w jakis sposób zasniedziedziały piny od climatronic po przeczyzczeniu mie ma problemów! Pytanko moje brzmi przy jakich temperaturach probowałes klime bo jak masz starszy model to przy zimnie dziala tylko zwykły nawiew!!!
Gość Iceman Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 przy jakich temperaturach probowałes klime bo jak masz starszy model to przy zimnie dziala tylko zwykły nawiew a przy nowych modelach działa kiedy
Gość Murzyn Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 a przy nowych modelach działa kiedy B5 po II lifcie nie widac zeby nie dzialala
Gość Iceman Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 a przy nowych modelach działa kiedy B5 po II lifcie nie widac zeby nie dzialala nie o to mi chodziło ,bo to ze snieżka sie zapala nie swiadczy ze klima działa, Murzyn kolega pisze o tym ze jak jest zimno to w starszych modelach nie dział :twisted: ps. po lifcie jak włączysz econ to wyłączasz klime ,jak econ nie jest włączony to klima jest cały czas odpalona, to tak na marginesie :biggrin: więc jednak widać .............prawda
markos01 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 Ja mialem taki sam problem.Walczyłem z tym cały dzień i już myślałem ,że nie dam sobie z tym rady ale wpadł do mnie kumpel ze schemacikiem z Passata B5 i doszliśmy metodą prób i błędów-przyczyną była kostka przy komputrze w jakis sposób zasniedziedziały piny od climatronic po przeczyzczeniu mie ma problemów!Pytanko moje brzmi przy jakich temperaturach probowałes klime bo jak masz starszy model to przy zimnie dziala tylko zwykły nawiew!!! Obrazek Witam Mam ten problem od roku (brak czasu sami wiecie :redface: ) wiec problem temperatury zewnetrznej raczej nie istnieje. Hudding jesli masz jeszcze te schematy to bym byl wdzieczny. Bedac pod samochodem znalazle urwany kabel (kolo sprezarki od klimatyzacji) ktory prowadzi do zlaczki znajdujacej sie kolo zbiorniczka z plynem od wspomagania. Zalaczm fotke. Za co ten przewod odpowiada?? Czy moze miec cos wspolnego z brakim chlodzenia klimy [ Dodano: 19-03-2007, 19:08 ] [ Dodano: 19-03-2007, 19:09 ]
Gość Iceman Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 ta wtyczka co pokazałes strzałką jest od presostatu ciśnieniowego klimy pisałem ci o tym presostacie na początku wogóle nie czytasz
markos01 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 ta wtyczka co pokazałes strzałką jest od presostatu ciśnieniowego klimypisałem ci o tym presostacie na początku wogóle nie czytasz A gdzie ten przewod powinien byc podlaczony??? To moze byc powod nie dzialania sprezarki??
Gość Iceman Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 to jest powód , z lewej strony jest presostat ciśnieniowy z 4 przewodami i tam musza byc podłaczone :biggrin: jutro zrobie fotke to ci wkleje :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi