Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Łącznik rur wydechu - wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Sypie mi się już od rdzy łącznik rur w wydechu. Mianowicie coś takiego:
pol_pl_LACZNIK-WYDECHU-55-x-125mm-AUDI-V

Da radę to wymienić bez większych demontaży? I czy standardowe wymiary są takie, jak na obrazku?

Opublikowano

Raczej problemu nie będziesz miał przy wymianie. Dwie śruby i to wszystko. Kup oryginał nawet używany bo ten łącznik po dwóch odkręceniach nadaje się na złom. Orginalny ma wymiar 90/55

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, MemberA4 napisał:

Raczej problemu nie będziesz miał przy wymianie

Uda się na tyle rozchylić, żeby założyć na rurę? Nie chcę ruszać starego, nie mając pewności, bo może się rozlecieć.

Opublikowano

ja w b8 zmieniałem na zamiennik BOSAL i poszło bez problemu, 10 min roboty z wjazdem na kanał :]

Opublikowano

Chłopaki nie obrazcie sie ale nie chce zakładać nowego tematu pytanie co do rury wydechowej od złącza elastycznego do tej szybko złączki o której autor tematu pisze  czy to ma tak wisieć na tym złączu elastycznym czy ma tam byc jakąś sprężyna podtrzymująca ? Bo u mnie nic takiego nie ma nowe złącze długo nie wytrzymalo i są wibracje teraz wspawam kolejne i tez długo nie wytrzyma bo skoro to wisi na tym złączu to ono jest pod obciążeniem i się zaraz rozpadnie powinno być luźno wspawane czy się mylę ? Pacjent b6 1.9 awx

Opublikowano

Kolego nic nie wisi luźno bo reszta wydechu za złączka wisi na wieszakach gumowych i jest na stałym poziomie chyba że masz pozrywane wieszaki to wtedy cały ciężar wydechu gniecie w dół i idzie na plecionkę która jest naprężona.

Czyli jak wytniesz plecionkę na skręconej obejmie, reszta rury z katem nie powinna znacząco się opuścić (waga katalizatora) i wtedy bez naprężenia wspawuje się drugą.