vito86 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam!!! Mam pytanie odnośnie sterowania nadmuchem powietrza w klimatroni ku z panelu przestało mi reagować powietrze wydostaje się tylko Górnymi wylotami,niema nadmuchu na przednom szybę i na nogi, po prostu tak jak by klapki nie reagowały, a propo tych klapek gdzie i jak się donich dostać. Vito
chudineze Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Użyj funkcji było tyle razy ze szkoda pisać kolejnego posta.
grabson765 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Witam!!! Mam pytanie odnośnie sterowania nadmuchem powietrza w klimatroni ku z panelu przestało mi reagować powietrze wydostaje się tylko Górnymi wylotami,niema nadmuchu na przednom szybę i na nogi, po prostu tak jak by klapki nie reagowały, a propo tych klapek gdzie i jak się donich dostać. Vito aby dostac sie do klapek musisz odkrecic schowek (na 5 srob) potem ukaza Ci sie silniczki niebieski to nawiew czerwony to temperatura tak jest w a4 po lifcie ale u Ciebie powinno byc podobnie... u mnie byl tez taki problem ze nawiew tylko kratkami i do tego dochodzilo jeszcze brak ogrzewania. u mnie wada byl panel klimatronika po wymianie wszytsko dziala jak nalezy... ale na Twoim miejscu na poczatku sprawdzilbym silniczek ja tak robilem tylko pamietaj ze u Ciebie silniczek jest na 8V a po lifcie juz na 12V
kleeju Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 raczej na 7V chyba:) dzisiaj przerabialem temat niedzialaly mi sliniczki wszytkie 4:(niestey nie obylo sie bez rozbierania kosnoli srodkowej (po metodzie prob i bledo w koncu sie udalo) po rozebraniu konsoli duzo latwiejszy byl dostep do silniczkow niebieskiegio sterujacego nawiewem na kratki ,nogi albo szybe i bialego od temperatury po zdemontowaniu sliniczkow w/w 2 silniczkow wzialem je na warsztat psiknalem komutaotry preparatem do czyszczenia stykow i smarem w spray zebatki i slimaczki od silniczkow.Efekt byl oszalamajacy tylko w przypadku jednego sliniczka od temperatury chodzi jak nowy ten od klapy centralnje (niebieski) dalje sie zacina chyba nadzsedl jego czas:))).Ale lepsze to niz zakup nowego:))) ps ostanio bylem u fachmana "wymiana 4 silniczkow z roczna gwarancja + roboczizna 2100zl" wiec warto lepiej probowac reanimacji a jak to nie pomoze to rozgladac sie za uzywkami i jezdzic jakis czas z rozebrana konsola srodkowa tak jak ja ) nie skladam jej jeszcze bo probuje sie dostac do silniczka od obiegu zamknietego i od klapy odmrazania moze jakas pomoc moze ktos juz rozbieral?? pozdrawiam:))) ps do czego sluzy silniczek od klapy odmrazania???
Rekomendowane odpowiedzi