Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Błąd poziomu paliwa - jak zdemontować pływak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie rozkręciłem dekielek i to co jest podnim z takimi dwoma wężykami i czujnikiem poziomu paliwa. Niestety pływak nie jest do tego przymocowany jak go całkowicie zdemontować ?

Opublikowano

zciagles tylko czarny dekielek, jesli tylko to to pod dekielkiem masz, tak jak piszesz cale ustrojstwo plastkikowe z pompa i wskaznikiem wychodza z niego dwa przewody paliwowe jeden do sasysania paliwa a drugi to powrot i jest jeszcze kostka, wpinana z przewodami czyli zasilanie do pompy i do wskaznika, odpinasz przewody, i kostke a troszke nizej bedziesz mial taka czarna zakretke z zabkami, musisz ja odkrecic bedzie mocno siedziec, uzyj lyzki i mlotka tylko uwazaj ze nie pourywac zabkow. Jak odkrecisz to wtedy wyciagasz caly plastki z pompa i plywakiem, mam nadzieje ze troche ci to rozjasnilo sprawe, morze ktos z forum bedzie mial zdjecie to rzuci, bedzie to bardziej widoczne.

Opublikowano
  • Autor

Już to zrobiłem tzn widzę benzynę. Chodzi mi jednak o to, że pływak z tym plastikowym ustrojstwem nie jest w żaden sposób przymocowany niestety :( są tam za to jakieś kabelki.

Opublikowano
  • Autor

Tylko, że ja nie mam pływaka... Mam takie coś wielkie przymocowanie jak by do spodu baku i jest połączone z tym białym plastikiem który jest pod dekielkiem jakimś kablem :)[br]Dopisany: 23 Luty 2009, 23:00_________________________________________________I nie dość, że nic nie zdziałałem, to ta czarna, plastikowa nakrętka nie dociska mi za dobrze :/