Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Autoalarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

jako "świeży" użytkownik audi a4 b6 avant 2002 r. proszę Was o pomoc.

Chodzi mi o alarm w moim aucie.

Nie wiem czy alarm orginalny, czy robiony, ale nie działa! Otóż posiadam oryginalny kluczyk (pilot) audi, czyli otwieranie, zamykanie i otwieranie tylnej klapy. Gdy zamknę auto, dioda w dzwiach kierowcy pulsuje regularnie przez cały czas, auto jest zamknięte, a gdy ruszam klamkami i "bujam" autem alarm się nie włącza, nawet po minucie i dwóch. Tak samo jest gdy zamknę się w środku - nic się nie dzieje!!!

Zauważyłem że z lewej strony przy włączniku świateł mam gniazdo od alarmu firmy Laser Line, ale w tam czerwona dioda ZAWSZE jest wygaszona. Dodatkowo w słupkach z obu stron auta przy przedniej szybie mam dwie czujki ruchu.

Pomóżcie!!! Czy trzeba zgłosić się do serwisu, czy można to zdiagnozować samemu???

Nadmienię, że nie posiadam w słupku kierowcy, żadnego przycisku do wyłączenia alarmu.

pozdrawiam

Opublikowano

jeśli masz ori alarm, to wdrzwiach kierowcy w schowku powinienes mieć wyłączniki do przewozu na lawecie ... też mam oryginalny alarm i wydawało mi się że zepsuty jest, dopóki radia nie zostawiłem włączonego... pika wtedy niezbyt głośno... :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za podpowiedź, sprawdzę dzisiaj :hi:, choć nie rozumiem gdzie to jest w drzwiach kierowcy w schowku :tongue4:

Z drugiej strony, zastanawiam się co robi tam alarm firmy LaserLine, którego zniazdo znajduje się z lewej strony pod kierownicą...

Jakieś pomysły????

Opublikowano

WITAM i tez mam takie pytanko mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem audi od paru dni i nawet nie zapytałem sprzedającego czy to auto ma alarm widze tylko ze jakas kontrolka miga w drzwiach od kierowcy i jeszcze zauwazyle ze w schowku w tych drzwiach sa jakies 2 przyciski nie wiem bardzo do czego to słuzy i nie doszedłem czy to audi ma wkoncu ten alarm czy nie jak ktos wie o co w tym wszystkim chodzi to nich napisze wielkie dzieki pozdro

Opublikowano

ja bym podpial Vaga i sprawdzil bledy w sterowniku modulu komfortu,jesli alarm zostal zintegrowany z seryjnym,to pokaze bledy,a jesli nie pokaze,to mozna przeprowadzic test sterownika i wtedy pokaze,czy wszystko jest podlaczone,po tym bedzie wiadomo,gdzie szukac,dlaczego sie nie uruchamia

WITAM i tez mam takie pytanko mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem audi od paru dni i nawet nie zapytałem sprzedającego czy to auto ma alarm widze tylko ze jakas kontrolka miga w drzwiach od kierowcy i jeszcze zauwazyle ze w schowku w tych drzwiach sa jakies 2 przyciski nie wiem bardzo do czego to słuzy i nie doszedłem czy to audi ma wkoncu ten alarm czy nie jak ktos wie o co w tym wszystkim chodzi to nich napisze wielkie dzieki pozdro

po pierwsze,to najpierw szukamy,potem zadajemy pytania-temat sprawdzenia alarmu juz byl

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t5837.0.html;highlight=jak+sprawdzic+czy+jest+alarm

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t60713.0.html;highlight=jak+sprawdzic+czy+jest+alarm

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t27166.0.html;highlight=jak+sprawdzic+czy+jest+alarm

milej lektury :wink4:

Opublikowano
  • Autor

WIELKIE DZIĘKI :good: :good: :good:

Racja - najpierw poszukać, potem pytać :sick3:

Opublikowano

ja rozumiem,ze latwiej jest zadac pytanie,niz poszukac na Forum,ale uwierzcie mi,pokilku miesiacach na Forum,czytaniu tych samych pytan po kilkanascie razy,a w szczegolnosci odpisywaniu po kilka razy tego samego-prowadzi do takich zachowan,ze jest wklejana ta ikonka :szukaj: fajnie jest komus pomoc,ale jesli ja moge znalezc jakis watek,to kazdy moze tez,a i mniej spamu robi sie na Forum,wiekszosc interesujacych watkow jest ''podwieszonych'',jako FAQ i tam jest prawie wszystko,co trzeba wiedziec..... :wink4: