bartek2822 Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Witajcie Od niedawna jestem posiadaczem a4 quattro i wczoraj chciałem sprawdzić jak działa w ogóle ten napęd i na mokrym zrobiłem kilka "bączków". W pewnym momencie coś mocno uderzyło i skończyła się "zabawa" ? Teraz przy dodawaniu gazu na każdym biegu mocno szarpie samochodem. Ale to tak mocno że wydaje się jak gdyby silnik zaraz miał wyskoczyć. Dodatkowo przy puszczanie sprzęgła w szczególności na 1 i 2 biegu słychać uderzenie. Co może być tego powodem? Wygląda to na objawy urwanej poduszki silnika ale specjalista nie jestem. Mam nadzieję że to nie dwumas albo coś związane z wałem. Bardzo proszę o jakieś sugestie Dodam że to 2.0 tdi 170 km z przebiegiem 170000 km Edytowane 28 Października 2018 przez bartek2822
phantom71 Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Sprawdź czujnik sprzęgła. Masz tempomat sprawdź czy działa podczas jazdy.
bartek2822 Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 Własnie nie mam tempomatu.
olinek2 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Prawdopodobnie zmieliłeś torsen ?
Emes1 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Opublikowano 25 Grudnia 2021 W dniu 28.10.2018 o 23:16, bartek2822 napisał: Witajcie Od niedawna jestem posiadaczem a4 quattro i wczoraj chciałem sprawdzić jak działa w ogóle ten napęd i na mokrym zrobiłem kilka "bączków". W pewnym momencie coś mocno uderzyło i skończyła się "zabawa" ? Teraz przy dodawaniu gazu na każdym biegu mocno szarpie samochodem. Ale to tak mocno że wydaje się jak gdyby silnik zaraz miał wyskoczyć. Dodatkowo przy puszczanie sprzęgła w szczególności na 1 i 2 biegu słychać uderzenie. Co może być tego powodem? Wygląda to na objawy urwanej poduszki silnika ale specjalista nie jestem. Mam nadzieję że to nie dwumas albo coś związane z wałem. Bardzo proszę o jakieś sugestie Dodam że to 2.0 tdi 170 km z przebiegiem 170000 km Witaj Bartek2822 mam pytanie jak rozwiązałeś problem drgań z 2018 roku? Mam takie same objawy...
Rekomendowane odpowiedzi