Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t. Aeb Szarpanie podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją A4 ... Oznaczenie motororowni Aeb. Objawia się to szarpaniem od 2tys obrotów... Przy gazie w podłogę wyrzuca z fotela. Wymienione rzeczy to n75 nówka cewki nówki świece nówki przepustnica wyczyszczona i adaptowana były błędy na vagu od niej wcześniej przy przyspieszaniu auto dostawało tzw.kangura posiada instalację LPG szarpie zarówno na LPG i benzynie tak samo.  Dziś wyciągnąłem bova był zamontowany... Wgl nie trzymał ciśnienia jutro zamawiam Ori DV od TT czy idę w dobrym kierunku z diagnozą ? Testu dolotu nie przeprowadzilem ze względu na uszkodzony Bov .. proszę o jakieś porady.. bo ręce już opadają Audi po wirusie na niecałe 180km 

Edytowane przez Yugi800

Opublikowano

Logi dynamiczne to raz. Przed programem było wszystko ok?

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem samochód już po programie i borykam się z problemem od samego kupna lecz wcześniej dwa razy szarpnął i leciał jak wściekły  a teraz szarpie cały czas od 2k obrotów.

Opublikowano

Logi dynamiczne 002+007, 003+025, 002+013 .

Prócz tego to co możesz sprawdzić to ciśnienie paliwa pod obciążeniem. Ciekawe też czy ten program jest zrobiony profesjonalnie.

Załóż ori dv i postaraj się o tą diagnostykę.

Opublikowano
  • Autor

Pompa paliwa nowa zapomniałem dodać bo stara padla.. objaw na LPG i benzynie program robiony przez firmę VTG posiadam wykres. Dostęp do vcdsa posiadam. Logi dynamiczne ciężko będzie zrobić raz ze względu na to szarpanie dwa pierwszy raz będę logował ;)

Opublikowano

A jakiej firmy ta pompa, VDO czy jakiś badziew? Jak odepniesz przepływkę to coś lepiej?

Generalnie aeb jest trudniejsze w diagnostyce z uwagi na starszy sterownik. To co prócz logów możesz sprawdzić to szczelność dolotu, świece, ciśnienie paliwa, przejrzeć odmę i zmierzyć doładowanie ale to też musisz się podpiąć manometrem lub odczytać w programie od lpg.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Pompa paliwa firmy Magneti Marelli. Z odpietą przeplywka nie sprawdzałem zmieniłem poprostu z działającego samochodu (kupiłem używkę) a moduł na filtrze ? Od cewek może być tak że przy bucie go przylewa ? Manometr ogarnę i się wepne, szczelność postaram się sprawdzić jutro po montażu nowej DV 

Edytowane przez Yugi800

Opublikowano
  • Autor

Dv zmieniona brak poprawy..

Logi zrobione choć nie zbyt profesjonalnie brak możliwości wciśnięcia gazu w opór przez to szarpanie...

002+007   http://vaglogger.apphb.com/log/5beafcc79f90a8006849e6c5

003+025    http://vaglogger.apphb.com/log/5beafca79f90a8006849e6c4

002+013  http://vaglogger.apphb.com/log/5beafd069f90a8006849e6c6

Proszę o pomoc i analizę 

Edytowane przez Yugi800

Opublikowano

Jakaś masakra się tam dzieje. Przepływ szaleje tylko ciekawe czy to skutek, czy przyczyna. Z tego ciężko coś wywnioskować. Próbowałeś odpiąć przepływomierz? Na postoju jak przegazujesz to też takie cyrki się dzieją?

Opublikowano
  • Autor

Na postoju czyli logi statyczne zrobić ? jakich kanałów ? Ogólnie na postoju falowania obrotów brak chodzi wzorowo ..  Wyskoczyły 2 błędy jeden 16519 P0135-35-00- od sondy a drugi 00561 14-00. Czego się łapać ? Z odpięta przepływką nie próbowałem. Na gazie szarpanie bardziej, żeby nie było takie ,,ostre'' stopniowo naciskam na gaz.

Edytowane przez Yugi800

Opublikowano

Log statyczny możesz zrobić 2+7 około minuty na jałowych, tylko skasuj błędy. Chodziło mi o to czy jak przegazujesz na postoju to też się dławi albo nie chce się wkręcać na obroty?

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00561

Trop wskazywałby na przepływkę, ciśnienie paliwa. Możliwe też, że sterownik silnika lub gazu miesza. Znajomy miał podobny problem i okazało się, że przez uszkodzony sterownik lpg lały wtryski benzynowe mimo pracy na gazie. Palił w ciul paliwa, kopcił, szarpał i nie miał mocy.

Możesz wyciągnąć listwę paliwową i sprawdzić czy wtryskiwacze rozpylają jak trzeba. Zawsze jedną rzecz wyeliminujesz.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
  • Autor

U mnie spalanie gazu to 11l/100km