Jump to content
IGNORED

Zwygkły licznik na pełen FIS

kikus2233
 Share

Recommended Posts

Witam posiadam audiolke a4b5 1.8 z 1995r. I chciałbym zamontować w nim pełen FIS ze wszystkimi czujnikami lecz martwię się o kodowanie kluczyka, immo i ewentualne problemy z montażem czujników itp. Czytałem sporo na ten temat lecz jest tego mało o moim modelu tzn zegarek analogowy bez cyferek tzn. same kreski nic więcej. I czego będę potrzebował dokładnie tzn. Licznik manetka itp jeśli się da to prosiłbym o wyszczególnienie wszystkiego.  Serdecznie dziękuję za wszelkiego radzaju porady, odpowiedzi i pozdrawiam Krzysiek

Immo masz po za licznikiem więc nic nie adaptujesz.

Możesz założyć fis bez instalowania czujników, piny dajesz do masy i nic nie piszczy. 

Gorzej jakbyś chciał założyć polifta

https://www.dropbox.com/s/vx50nzm250gm8rv/Audi_A4_wymiana_licznika_95_na_00(1).doc?dl=0

W dniu 25.11.2018 o 13:18, Fazii napisał:

Immo masz po za licznikiem więc nic nie adaptujesz.

Możesz założyć fis bez instalowania czujników, piny dajesz do masy i nic nie piszczy. 

Gorzej jakbyś chciał założyć polifta

https://www.dropbox.com/s/vx50nzm250gm8rv/Audi_A4_wymiana_licznika_95_na_00(1).doc?dl=0

A powiedz mi kolego jak mam polifta 1.9 licznik analog i chciałbym pół albo pełen FIS zrobić dużo jest z tym pracy? Domyślam się zależy też jakie kto ma wymagania. No powiem że nie musi być wszystkiego jakieś podstawy i czy zwykłym kablem i programem VAG czy vcds podziałam coś? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź z góry 

Przekladka pinów konieczna jest, dołożenie szarej kostki oraz sygnałów do niej, zmiana manetki na fis, adaptacja immo vagiem, dołożenie czyjnika temperatury/poziomu oleju w miskę lub wyłączenie tej funkcji w liczniku.

Wszystkie info znajdziesz na forum. 

5 godzin temu, Fazii napisał:

Przekladka pinów konieczna jest, dołożenie szarej kostki oraz sygnałów do niej, zmiana manetki na fis, adaptacja immo vagiem, dołożenie czyjnika temperatury/poziomu oleju w miskę lub wyłączenie tej funkcji w liczniku.

Wszystkie info znajdziesz na forum. 

Ogólnie z twojego doświadczenia sporo roboty by założyć nowy FIS z takimi podstawami?? Dzień pewnie z glowy7