slawek5t 0 Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Witam. Rok temu kupiłem a-czwórkę, przejechałem 20 tysięcy km i wszystko było super. Ok 2 miesiące temu zdarzało się że odcinało na chwilę moc ale za jakiś czas wszystko wracało do normy. Potem musiałem już nagrzać auto aby dobrze ciągnęło. A tydzień temu przestał w ogóle ciągnąć i jeździ jakby nie było turbiny. Wcześniej miałem golfa z silnikiem tdi 1z - 90KM i można było zrobić na jakiś czas "bajpasa" (połączenie przewodów) przy zaworku n75. Czy w moim obecnym TDI AJM można zrobić coś podobnego aby mieć choć połowę mocy do czasu naprawy ? Usterkę chcę usunąć sam ale na razie nie mam dostępu do vaga. W afn zapiekała się geometria, czy w moim AJM dzieje się to samo ? Da rade coś sprawdzić bez laptopa lub zrobić tego bajpasa na jakiś czas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mozgu 0 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Sprawdz na sam poczatek czy nie masz nieszczelnosci w wezykach do n75 gruszki turbo itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts