Jump to content
IGNORED

radio android audi a4 b6 nie działa tył i subwoofer

grzesiekxx7676
 Share

Recommended Posts

Witam, mam mały problem z nagłośnieniem w swojej audiczce, szukałem podobne tematy ale nie udało się znaleźc do siebie rozwiązania. Otóż po radiu rnse zakupiłem radio 2 din na androidzie chińczyka, grają tylko przednie głośniki, tył szumi, ma zakłócenia (pierdzi) no różnie można to zinterpretować, subwoofer nie gra. Czy to problem z radiem? Moduł w takim przypadku coś by pomógł? czy doszukiwać sie złego podpięcia kostki ISO ? miał ktoś może taki problem z radyjkiem na androidzie z chin?

4 godziny temu, grzesiekxx7676 napisał:

Witam, mam mały problem z nagłośnieniem w swojej audiczce, szukałem podobne tematy ale nie udało się znaleźc do siebie rozwiązania. Otóż po radiu rnse zakupiłem radio 2 din na androidzie chińczyka, grają tylko przednie głośniki, tył szumi, ma zakłócenia (pierdzi) no różnie można to zinterpretować, subwoofer nie gra. Czy to problem z radiem? Moduł w takim przypadku coś by pomógł? czy doszukiwać sie złego podpięcia kostki ISO ? miał ktoś może taki problem z radyjkiem na androidzie z chin?

też tak miałem , po podłączeniu modułu (adaptera) problem zniknął . Tył gra może ciut ciszej ale dla mnie nie ma zbytnio różnicy:)

Nawiązując do tematu, również ostatnio zmieniałam fabryczne radio na chińskie android, i napotkałam podczas montazu na problem, a mianowicie slabiej graja mi tylne glosniki i subwoofer. Dodatkowo zamontowałam subwoofer aktywny pod siedzenie Pioneera. Macie pomysły co moze byc powodem zaistniałej sytuacji??? Na oryginalnym radiu tył gra super. 

W dniu 28.11.2018 o 12:00, Misieqq7 napisał:

też tak miałem , po podłączeniu modułu (adaptera) problem zniknął . Tył gra może ciut ciszej ale dla mnie nie ma zbytnio różnicy:)

jaki adapter potrzebny? Mógłbyś podlinkować? i czy do anteny też od razu zamówić sobie adapter, ten fakra czy coś?

2 minuty temu, bjoern napisał:

jaki adapter potrzebny? Mógłbyś podlinkować? i czy do anteny też od razu zamówić sobie adapter, ten fakra czy coś?

https://allegro.pl/tylne-glosniki-subwoofer-modul-audi-a3-a4-a6-a8-tt-i5652232378.html

ja mam taki ale on po podłączeniu przez wtyczki nie działał i podłączałem go przez cinche z radia. w linku jest opisane co i jak. dlatego można inny jest trochę tego na allegro.

przejściówkę do radia jest potrzebna

https://allegro.pl/adapter-antenowy-fakra-radio-iso-vw-audi-skoda-i6454855530.html

chyba taka jak dobrze pamietam. jedno masz fakra z przejsciem na iso bo drugą wtyczkę masz już  fakra więc tylko łączysz je ze sobą jeżeli mówimy o tym zestawie radia andriod co ja dałem w linku. nie wiem jak w innych zestawach jest .