Jump to content
IGNORED

AJM Zanik mocy trwający 0,5s, szarpnięcie.

machina
 Share

Recommended Posts

Od ok miesiąca borykam się z problemem szarpnięcia podczas jazdy, coś jak by wypadanie zapłonu. Problem występuje podczas jazdy na ok 20 km odcinku maksymalnie 1 raz i trwa bardzo krotko takie mocne szarpnięcie z zanikiem mocy silnika. Wystepuje zarówno podczas spokojnek jazdy ok 2kkm obr jak i ostatnio raz podczas przyspieszania na 5 biegu. Nie udało mi sie jeszcze tego zlogować gdyż czasami pokonam dystans 50km i nie wystąpi ani razu. Korekcję na pompkach bliskie 0 maksymalnie 0,3mg, bipy do maks 50. Błędów w sterowniku brak. Silnik AJM. Rok temu robiona upg, nowe oringi śruby etc. zrobione zgodnie ze sztuką. Auto normalnie odpala, spalanie ok 6,7l, moc podniesiona na 145km. Co to może być? Wiązka pompek czy same pompki, 

Edited by machina

Miałem u siebie podobny temat i okazało się że ułamał się kabel przy konektorze od elektrozaworu pompy. Ty masz PD ale możesz sprawdzić u siebie wtyczki przy czujnikach obrotów wału itp. bo może dawać podobne objawy

Przejrzę instalację czujników. Zastanawia mnie dlaczego nie zapisuję się żaden błąd po tych szarpnięciach