essu335 1 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Skierowano mnie do Was z moim problemem. Mianowicie nie mam juz pojęcia co jest przyczyną , nie działa wskazówka poziomu paliwa. Najpierw wskazówka jak i komputer wskazywało odwrotnie ( pełny to pusty i na odwrót) , kazano wyjąć bezpiecznik i wtedy padło całkiem. Wskazówka opadła na zero i nie działa. Wymieniłem bezpiecznik na nowy i nic nie pomogło. Czy pozostała tylko opcja że to pływak i trzeba ściągać bak? Dodam , że zaczęła wariować również wskazówka od temperatury auta. Wchodzi na 90 stopni i po czasie opada i za jakiś czas znowu wraca. Już nie mam pojęcia co może być nie tak. POMOCY Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19862121 47 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Na początek warto by zrobić test zegarów kompem. To że wskazówka od temperatury Ci tak skacze może być czujnik temperatury cieczy G62. Link to comment Share on other sites More sharing options...
essu335 1 Posted November 28, 2018 Author Share Posted November 28, 2018 1 minutę temu, luki19862121 napisał: Na początek warto by zrobić test zegarów kompem. To że wskazówka od temperatury Ci tak skacze może być czujnik temperatury cieczy G62. Mechanik podłączył pod komputer i nic nie wyskoczyło. Gdzie to trzeba jechać ? Jakis specjalny program mechanik musi mieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 78 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Żeby pływak wyjąć wcale nie trzeba ściągać baku... Te odwrotne wskazania poziomu to masz od zawsze czy wcześniej było normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
essu335 1 Posted November 29, 2018 Author Share Posted November 29, 2018 Od kiedy kupiłem auto to już tak było. Myslałem że to jakaś pierdoła . I nie mam pojęcia co robić już Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 78 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Czyli mógł ktoś już zmieniać pływak i być może jest złożony zły. Później sprawdzę jakie powinny być rezystancje przy pełnym i pustym baku Link to comment Share on other sites More sharing options...
essu335 1 Posted November 29, 2018 Author Share Posted November 29, 2018 Nawet pompę paliwa wymieniłem i to nic nie dało Teraz wskazówka już leży i cały czas świeci się rezerwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 78 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 (edited) Sprawdź czy w ogóle będzie jakiś odczyt z pływaka na wtyczce. Poniżej wartości dla pełnego i pustego baku. Jak widać w czerwcu 2001 była zmiana i rezystancja pływaka ma odwrotne wskazania Edited November 29, 2018 by Fazii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts