przemek63a Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam zaobserwowalem problem braku prądu na świecach żarowych - przekaźnik wymieniony świece ok więc tylko pozostało sprawdzic czujnik temp tylko gdzie on jest . Pomoże ktoś?
Góral65 Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Proszę bardzo G-62.pdf Edytowane 29 Listopada 2018 przez Góral65 1
bin85 Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Żeby nie potrzebnie demontować czujnik, sprawdź VCDS odczyt temperatury, pamiętaj też że świece sterowane są sygnałem PWM więc w zależności od miernika mogą pokazywać głupoty przy pomiarze. Możesz też sprawdzić układ grzania świec po przez test wyjsc
przemek63a Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2018 Chciałem odpiąć czujnik temp żeby oszukać komp i może wtedy pójdzie prąd na świece żarowe ?
bin85 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 wygooglaj sobie o sygnale PWM bo za dużo by pisać, co do wypięcia czujnika to nie wiem jak zachowa sie sterownik silnika być może nie będzie grzał świec, masz w ogóle jakieś błędy w ECU ?
Rekomendowane odpowiedzi