Linka22 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam wszystkich. Dziś rano podczas jazdy po mieście zaczęła mi się świecić kontrolka hamulca ręcznego oraz słychać było dźwięk w postaci 3-krotnego piszczenia błędu. Sytuacja powtórzyła się 3 razy, wyłącznie w czasie hamowania. Poziom płynu hamulcowego jest w porządku- nic nie ubyło. Klocki w porządku. Do wymiany na pewno tarcze hamulcowe, ale czy to one mogą być przyczyną tego błędu? Proszę o pomoc.
sitar Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie to nie wina tarcz. Spróbuj dolać jednak troszkę płynu i powinno się poprawić.
k232 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Jeżeli świeci się kontrolka hamulca to gdzieś powinien być czujnik, sprawdź czy czujnik ewentualnie kostka tego hamulca nie robi zwarcia. U mnie świeci się kontrolka hamulców, zbiorniczek z kostką robi zwarcie i się świeci a hamulce, płyn itp. wszystko jest na miejscu.
Linka22 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 1 minutę temu, k232 napisał: Jeżeli świeci się kontrolka hamulca to gdzieś powinien być czujnik, sprawdź czy czujnik ewentualnie kostka tego hamulca nie robi zwarcia. U mnie świeci się kontrolka hamulców, zbiorniczek z kostką robi zwarcie i się świeci a hamulce, płyn itp. wszystko jest na miejscu. Co do zwarć, to w ostatnim czasie mam problem również ze światłami. Po włączeniu długich najpierw nie dzieje się nic. Łapią dopiero za drugim razem. Jeśli chodzi o kierunki, to lewy działa, a po włączeniu prawego jest dyskoteka.
k232 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 No to na pewno masz problem gdzieś ze zwarciem.
Linka22 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Czyli w pierwszej kolejności wizyta u elektryka?
sitar Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Dajcie spokój....Pewnie padła Ci manetka. Kontrolka od ręcznego zniknie jak dolejesz płynu-uwierz mi?
Linka22 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Ona nie świeci się cały czas. Zapala się przy hamowaniu, trochę popiszczy i gaśnie... do następnego hamowania. ?
sitar Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Dolej płynu a już się nie zaświeci. Podczas hamowania poziom płynu w zbiorniczku się zmniejsza co powoduje zapalenie się lampki. W tych naszych zbiorniczkach ciężko dostrzec stan płynu a na pewno nie masz max Edytowane 30 Listopada 2018 przez sitar
Linka22 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Ok, po 21 kończę pracę, to dam znać czy problem zniknął. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi