Krzysiek773 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam. Mam pytanko odnośnie ABSu. W moim A4 przy każdym hamowaniu, nawet delikatnym, kiedy auto praktycznie juz się zatrzymuje włącza sie ABS, tak na krótką chwile, a dopiero potem koła całkiem się zatrzymują. Kontrolka ABS nie świeci i pozatym hamulce są super. To normalne czy coś jest nie tak?
Sqarek Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja u siebie też tak mam, chyba tak powinno być.
wojtekce Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 u mnie tak nie ma sprawdźcie koronki przy kołach
Patrykbor Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_problem_z_absem-t60179.0.html
Sqarek Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja oczywiście mówię o hamowaniu na śliskiej nawierzchni, gdy koło łapie poślizg przy niskiej prędkości gdy już prawie się samochód zatrzymuje (5km/h), nie na normalnej suchej, wtedy ABS się nie włącza.
Krzysiek773 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 A u mnie włącza się zawsze, nawet przy delikatnym hamowaniu na suchej nawierzchni, więc teraz jestem pewny że coś jest nie tak, nie ma wyjścia muszę coś podziałać w tym temacie. Dzięki za podpowiedzi.
ozzi007 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 a u mnie po naciśnięciu h-ca, po 5 sek. zapala się żółta kontrolka ABS, i po chwili wykrzyknik na tablicy świeci na czerwono i krótki sygnał ostrzegawczy, muszę się zatrzymać - wyłączyć zapłon i po ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy dopóki znowu nie depnę w heble, dzieje się to przy mocnym hamowaniu, kiedy hamuję delikatnie wszystko jest ok, trochę to dziwne
wojtekce Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 a u mnie po naciśnięciu h-ca, po 5 sek. zapala się żółta kontrolka ABS, i po chwili wykrzyknik na tablicy świeci na czerwono i krótki sygnał ostrzegawczy, muszę się zatrzymać - wyłączyć zapłon i po ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy dopóki znowu nie depnę w heble, dzieje się to przy mocnym hamowaniu, kiedy hamuję delikatnie wszystko jest ok, trochę to dziwne podłącz VAG-a spr. błędy
arczi900819 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja tam w obydwu przypadkach kolegów bym podpiął się pod vag-a. A u Ciebie Krzysiek773 sprawdził bym jeszcze czujniki bo przy delikatnym hamowaniu na pewno nie powinien się ABS włączać (na suchej nawierzchni asfaltowej).
bodzio19 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam Miałem podobny problem, wszystko wyszło po podpięciu pod VAG-A, przyczyną problemu okazał się walnięty czujnik ABS. Pozdrawiam
ozzi007 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 podpiąłem pod VAG-A, wyszło że to wina włącznika świateł hamowania, wymieniłem go, ponownie podpiąłem do komputera, wykasowałem błędy i nadal jest tak samo, jak przed wymianą, wydałem niepotrzebnie kasę i nie wiem co dalej
kepasa Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 dobrze jest sprawdzić amorki z przodu... miałem tak kiedys i wina była amora... jak to się nasili to można przywalić w kogoś w korku na przykład...
Hercus Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Witam Miałem podobny problem, wszystko wyszło po podpięciu pod VAG-A, przyczyną problemu okazał się walnięty czujnik ABS. Pozdrawiam nie musi być walniety mialem tak jak koledy ABS prz 5km/h i odgłos sprezyny u mnie sie to pojawia okresowo np 3 tyg tak a 3 normalnie i tak w kolo czyli nie czujnik ,,, przynajmniej jego sprawnosc
piotrwp4 Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, miałem podobny problem. Po podpięciu Vaga wyszedł ze czujnik obrotu kola jest walniety kupiłem nowy w Intercarsie 60 zl. i po klopocie można jeszcze sprawdzić czy ktorys z czujników sie delikatnie niewysuna.
Rekomendowane odpowiedzi