Jump to content
IGNORED

Problem z drążkiem skrzyni biegów

xXPiotrekXx19
 Share

Recommended Posts

Witam mam u siebie taki problem z biegami a dokładnie chodzi mi tylko o to że w naszych B7 aby włączyć bieg wsteczny trzeba galke biegów wcisnąć ku dołowi auta i przesunąć w lewo i do góry tak przynajmniej mam ją przy 6 biegowej skrzyni i problem pega w tym że coś się zepsuło że wsteczny mogę wrzucać bez tego wyciskania gałki w dół nic innego się nie dzieje źle czyli biegi wchodzą ładnie i gładko jak i nie ma też gałka nie lata luźno. Proszę was o pomoc ponieważ nie raz już na światłach zdarzyło mi się zamiast 1 wrzucić wsteczny a to wiąże się z tym że mogę w kogos przyealic za taki błąd 

Gałka nìe chodzi Ci góra-dół , ostatnio tak u znajomego było i pomogła wymiana kulki i pierścienia , jeśli to masz sztywno to sprawdź regulację drążków pod lewarkiem

W dniu 13.12.2018 o 17:48, greg2505 napisał:

Gałka nìe chodzi Ci góra-dół , ostatnio tak u znajomego było i pomogła wymiana kulki i pierścienia , jeśli to masz sztywno to sprawdź regulację drążków pod lewarkiem

U mnie właśnie chodzi o to ze gałka chodzi do dołu a biegi wchodzą wszystkie gładko tylko chodzi o to że wsteczny wpinam bez wyciskania gałki do dołu o to chodzi a jest to uciążliwe bo się myli często z jedynka 

nie zrozumiałeś mnie ,wrzuć na luz i drążkiem spróbuj ruszać góra-dół ,jak jest luz to może być to  ,drążek nie powinien mieć luzu

a no to faktycznie nie zrozumiałem cię ale jutro sprawdzę jak jest u mnie a jeżeli będzie miał ten luz to wtedy co bedzie do wymiany

Jak duży luz to kulka i pierścień pod drążkiem, ostatnio u znajomego to wymieniałem bo właśnie miał problem ze wstecznym

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-wybieraka-skrzyni-biegow-vw-audi-6753234905?reco_id=c34b60cf-0102-11e9-8127-b8ca3a6c1500