Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rejestracja filmów w FULLHD czyli 1920x1080 - Canon SX1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar sobie sprawić zabaweczkę... raczej skłaniam się ku aparatom cyfrowym niż kamerom

Na celowniku mam Canon SX1 z dobrym zoomem i bardzo chwaloną rejestracją filmów FullHD w stereo...na youtube robi wrażenie choć filmów bez kompresji youtube nie widziałem (tylko sobie mogę wyobrazić)

Jeśli chodzi o fotografię to zdaję sobie sprawę że przy takim zoomie i 10MPIX matrycy zdjęcia raczej nie będą miały porównania do lustrzanki (zresztą który kompakt ma) ale temat lustrzanek nie interesuje mnie w ogóle (ciężar, konieczność dokupowania "taniutkich" obiektywów, braki w jakości filmów)

Amatorowi pewnie ten sprzęt wystarczy a za takiego się uważam...

Może miał ktoś do czynienia z tym aparatem bo są różne opinie i nie wiem czy warto?

Czy może coś innego do FullHD z dobrym zoomem, niską masą, i rejestracją zdjęć we współczesnych rozdzielczościach?

Opublikowano

jesli chodzi o FullHD i aparat foto - Canon SX1 nie ma konkurencji. bierz go - to bardzo dobry sprzęt.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no mam jeszcze 3 miesiące na zastanowienie... także jakby coś się pojawiło to proszę o info bo może mi umknąć[br]Dopisany: 28 Luty 2009, 13:23_________________________________________________jakby ktoś miał podobny problem: niedługo SONY HX1

http://www.idg.pl/news/339408/Plotka.Sony.szykuje.cyfrowke.CyberShot.DSC.HX1.wspierajaca.filmy.Full.HD.html[br]Dopisany: 28 Luty 2009, 19:13_________________________________________________no dobra Panowie... czy ktoś z 30.000 userów miał możliwość porównania Sony HX1 z Canon SX1?

zdjęcia powinny być w Soniaczu lepsze bo matryca większa... tylko nie wiem co z filmami :mysli:

http://www.e-cyfrowe.pl/testy/canon-powershot-sx1-is-vs-sony-cyber-shot-dsc-hx1-test-porownawczy-36.html :naughty:

Opublikowano

Ja niestety nie mialem do czynienia ale widzialem tez filmy i faktycznie sa niesamowite jak na aparat :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

temat do zamknięcia...

kupione Canon SX1... przy wyższych ISO szumy rzeczywiście spore, włącznik w nieciekawym miejscu... ale ja jestem amator i mam przynajmniej wszystko w jednym :kox:

Sony HX1 przegrało tym że nie rejestruje filmów w pełnym FullHD (robi tylko 1440x1080 w porównaniu do 1920x1080 w Canonie) ma gorszy balans bieli ale lepsze zdjęcia w auto...

mi jednak Canon bardziej przypadł do gustu... i szczerze polecam