Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Turbinka się poci (Foto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Troszkę szukałem po forum ale nie za bardzo znalazłem odpowiedzi....Może słabo szukałem :mysli: Cóż nieważne...

Poci mi się turbinka przy rurkach doprowadzających do niej olej. Od czego to może być i czy to bardzo poważne ? Śruby próbowałem dokręcić ale już więcej nie da rady. Boję się, że suszarka jest zbyt słaba smarowana a do tego to na pewno nie chcę dopuścić.

cd0fda6b44666ebem.jpg

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

ja tam widze stary nagar. Jeśli masz wycieki to spusc olej i wykrec te sruby, tam sa oringi moze one puszczają

Opublikowano

Tzn. jak kupowałem auto to było tego troszkę mniej ale widzę, że z czasem tego przybywa...

Tak MI się wydaję, że to wyciek. Dlatego pytam się tutaj czy napewno :wink4:

Opublikowano

czy wyciek jest mozesz zaobserwowac przeciez, kapało by z tych łączeń. Zaobserwuj też poziom oleju czy Ci ubywa czy nie. Ja na foto widze tylko stary nagar. Jesli kapie to tak jak pisałem, musisz odkrecic i sprawdzic stan oringow w tych nakretkach

Opublikowano

OK, dzięki.

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam

Kup sobie preparat do mycia silników. Następnie umyj i wysusz turbinkę , wtedy zobaczysz dokładnie co się dzieje.

Moim zdaniem nie masz powodu do niepokoju.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Kup sobie preparat do mycia silników. Następnie umyj i wysusz turbinkę , wtedy zobaczysz dokładnie co się dzieje.

Moim zdaniem nie masz powodu do niepokoju.

Pozdrawiam

THX :hi: