Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Spadające ciśnienie w oponach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z oponami,a mianowicie z ciśnieniem w oponach.Wymieniłem przednie oponki na nowe i czesto schodzi z nich powietrze.Sprawdzali je w wulkanizacji pod wodą i nic wszystko w porządku,a wystarczy,że postoi kilka dni w garażu i...kapcie;( Powiedzcie jaki może być problem,czy mogłem kupić złe oponki do felg?? felgi 17 opony 225/45/17

Opublikowano

Kolego a przy wymianie oponek na nowe, wymieniałeś też zaworki? często zaworki jak są stare to też puszczają powietrze, koszt jest niski (około 5zł/szt w mojej okolicy), jak również klej którym smarują felgę przy założeniu oponki może być źle nałożony. Albo masz kogoś kto Cię nie lubi :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Dokładnie tak jak mowi Sqarek skoro felgi sa posamrowane klejem to albo ktos cie nielubi albo ranty felg nietrzymaja opon a rozmiar opon masz napewno dobry moze sprawdz czy masz proste felgi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie zaworków nie wymieniłem :embarrassed:, a czy ktoś mnie nie lubi :mysli: to raczej nie to,bo auto stoi w garażu.Rozmiar opony raczej dobry,bo na takich kapciach jeżdziłem przed wymianą,to jeszcze może być felga troche krzywa(muszę sprawdzić),dzięki za pomoc :notworthy:Pozdro

Opublikowano

No właśnie zaworków nie wymieniłem :embarrassed:, a czy ktoś mnie nie lubi :mysli: to raczej nie to,bo auto stoi w garażu.Rozmiar opony raczej dobry,bo na takich kapciach jeżdziłem przed wymianą,to jeszcze może być felga troche krzywa(muszę sprawdzić),dzięki za pomoc :notworthy:Pozdro

moze ktos Cie na wulkanizacji nie lubi :gwizdanie:

Opublikowano

jakim klejem :wallbash: przeciez to jest tylko do uslizgu :naughty::hi:

Opublikowano

jakim klejem :wallbash: przeciez to jest tylko do uslizgu :naughty::hi:

... i do uszczelnienia.

Opublikowano

Ale ze wszystkich opon Ci schodzi?? Wszystkie 4 zaworki to mało prawdodpodobne. U mnie wulkanizator zaworków nigdy nie wymieniał, dopiero ostatnio bo mi z jednego koła zaczęło schodzić to wymienił i nie schodzi.

Ja bym stawiał, że z tymi oponami może coś jest nie tak, albo na coś wjechałeś i siedzi w oponach, dopuki się nie wyrzuci obcego ciała z opony to tak może być, zwłaszcza jak jest jakiś małych rozmiarów.

Ja wjechałem na gwóźć kiedyś i z gwoździem w oponie powietrze się utrzymywało przez 2 dni.

Albo zmień wulkanizatora i podjedź do innego niech inny zerknie.

Opublikowano
  • Autor

Z 2 przednich schodzi(tych co właśnie wymieniłem),w jednym sie utrzymuje powietrze przez jakiś czas a w drugim to 3 dni i kapec.Może masz racje podjadę do innego wulkanizatora niech zobaczy

Opublikowano

moze masz krzywe felgi albo zaworki nie trzymają i schodzi bardzo powoli powietrze,

Opublikowano

Ale w ogóle co to za temat? Przecież to jest sprawa nie cierpiąca zwłoki, ja jeździłbym od zakładu do zakładu, żeby to porobić. Forum tych felg nie naprawi i możemy sobie gdybać w nieskończoność!