Jump to content
IGNORED

[B5 AEB] Spadające ciśnienie w oponach

Recommended Posts

Posted

Mam problem z oponami,a mianowicie z ciśnieniem w oponach.Wymieniłem przednie oponki na nowe i czesto schodzi z nich powietrze.Sprawdzali je w wulkanizacji pod wodą i nic wszystko w porządku,a wystarczy,że postoi kilka dni w garażu i...kapcie;( Powiedzcie jaki może być problem,czy mogłem kupić złe oponki do felg?? felgi 17 opony 225/45/17

Posted

Kolego a przy wymianie oponek na nowe, wymieniałeś też zaworki? często zaworki jak są stare to też puszczają powietrze, koszt jest niski (około 5zł/szt w mojej okolicy), jak również klej którym smarują felgę przy założeniu oponki może być źle nałożony. Albo masz kogoś kto Cię nie lubi :) Pozdrawiam.

Posted

Dokładnie tak jak mowi Sqarek skoro felgi sa posamrowane klejem to albo ktos cie nielubi albo ranty felg nietrzymaja opon a rozmiar opon masz napewno dobry moze sprawdz czy masz proste felgi

Posted

No właśnie zaworków nie wymieniłem :embarrassed:, a czy ktoś mnie nie lubi :mysli: to raczej nie to,bo auto stoi w garażu.Rozmiar opony raczej dobry,bo na takich kapciach jeżdziłem przed wymianą,to jeszcze może być felga troche krzywa(muszę sprawdzić),dzięki za pomoc :notworthy:Pozdro

Posted

No właśnie zaworków nie wymieniłem :embarrassed:, a czy ktoś mnie nie lubi :mysli: to raczej nie to,bo auto stoi w garażu.Rozmiar opony raczej dobry,bo na takich kapciach jeżdziłem przed wymianą,to jeszcze może być felga troche krzywa(muszę sprawdzić),dzięki za pomoc :notworthy:Pozdro

moze ktos Cie na wulkanizacji nie lubi :gwizdanie:

Posted

jakim klejem :wallbash: przeciez to jest tylko do uslizgu :naughty::hi:

... i do uszczelnienia.

Posted

Ale ze wszystkich opon Ci schodzi?? Wszystkie 4 zaworki to mało prawdodpodobne. U mnie wulkanizator zaworków nigdy nie wymieniał, dopiero ostatnio bo mi z jednego koła zaczęło schodzić to wymienił i nie schodzi.

Ja bym stawiał, że z tymi oponami może coś jest nie tak, albo na coś wjechałeś i siedzi w oponach, dopuki się nie wyrzuci obcego ciała z opony to tak może być, zwłaszcza jak jest jakiś małych rozmiarów.

Ja wjechałem na gwóźć kiedyś i z gwoździem w oponie powietrze się utrzymywało przez 2 dni.

Albo zmień wulkanizatora i podjedź do innego niech inny zerknie.

Posted

Z 2 przednich schodzi(tych co właśnie wymieniłem),w jednym sie utrzymuje powietrze przez jakiś czas a w drugim to 3 dni i kapec.Może masz racje podjadę do innego wulkanizatora niech zobaczy

Posted

moze masz krzywe felgi albo zaworki nie trzymają i schodzi bardzo powoli powietrze,

Posted

Ale w ogóle co to za temat? Przecież to jest sprawa nie cierpiąca zwłoki, ja jeździłbym od zakładu do zakładu, żeby to porobić. Forum tych felg nie naprawi i możemy sobie gdybać w nieskończoność!