Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zamykaniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Podczas zamykania z pilota brak sygnalizacji kierunkowskazów o zamknięciu przy otwieraniu migną 2 razy.Komunikaty na fisie są prawidłowe o otwarciu  oraz zamknięciu wszystkie lampki w drzwiach i podsufitce reagują prawidłowo.Z tego co wyczytałem jest to niby objaw niezamknięcia któryś drzwi lecz wszystkie są zamknięte i miga dioda.Po zablokowaniu drzwi od środka przyciskiem blokady wszystkie są zamknięte lecz od kierowcy po dwukrotnym pociągnięciu klamki się otwierają.Co może być tego przyczyną dzięki z góry za odp.Po podpięciu pod vaga błąd 01331 Door Control Module Driver Side [j386] 80-00 Single-Wire Operation

Edytowane przez max222

Opublikowano

Najtańszym rozwiązaniem będzie dokupić drugi kluczyk z wkładką zamka drzwi. Tylko wtedy będziesz musiał nosić 2 kluczyki jeden do otwierania drugi do odpalania.

Opublikowano
  • Autor

Raczej to nie będzie wina wkładki gdyż jak zamknę pilotem będąc na zewnątrz wszystkie drzwi są zamknięte.Przekręcając kluczykiem w zamku tak samo trzymają wszystkie z tym otwarciem to mój taki test będąc w środku zablokowałem drzwi przyciskiem blokady i wszystkie trzymają a od kierowcy można otworzyć.Z opisu mojego błędu wychodzi na to że muszę zdemontować boczek oraz peszel gumowy między drzwiami a karoserią i tam szukać choć to dziwne bo wszystko działa tylko brak potwierdzenia kierunkowskazami przy zamykaniu i możliwością otwarcia drzwi od środka po zablokowaniu 

01331 - Moduł sterowania drzwiami; Strona sterownika (J386): Praca z jednym przewodem

Możliwe objawy

• Komfort magistrali danych działa w trybie jednoprzewodowym

Możliwe przyczyny

• Okablowanie / złącza od / do strony sterownika modułu drzwi (J386)
  • Usterka modułu sterującego w CAN Data Bus Comfort

Możliwe rozwiązania

• Sprawdź wartości pomiarowe bloków (MVB)
  • Sprawdź Okablowanie / złącza od / do strony sterownika drzwiowego (J386)
Opublikowano

Mam ten sam blad co ty + jeszcze jeden . Problem z tylnymi lewym drzwiami nie dziala zamek tylko strzela . odpiolem ta gumowa harmonijke miedzy drzwiami a slupkiem z przodu i sie okazalo ze juz ktos tam przelutowal wszystkie kable ,  kable juz kupilem i na dniach bede robil niby kable wszystkie sa polaczone no ale pewnie zimne luty sa . zerknij pierw tam bo tam czesto pekają kable. 

I u mnie problem jest taki ze jak zamykam i otwieram z pilota to nie zawsze kierunkowskazy mrugną no i te tylne  drzwi 

20190110_191206.jpg