Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bose słabiej gra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam taką sytuacje kupiłem auto , fajne wyposażenie  RNS-E  bose stukało az miło  porostu  super,  ale zależano mi na uruchomioniu  tel po Bluetoofie  i tak dalej problem był taki ze nie mogłem sie połączyć  z nawigacja i radiem itd. wyjąłem radio  a tam ori  wtyczka  wypieta  taka niebieskia jest tam ok  10pin  ale  tylko 2 kable ( wchodzi ona w tą duzą) a w jej miejsce  wpięte ustrojstwo  dokłady  bluetoofh  coś tupu auxiliary input z mikrofonem oraz  wtykiem  jack  3,5mm i pod iphone . jak szukam po blutku to wyszukuje mi to  ustrojstwo  tylko nie znam pinu  by sparować  odrzuca podstawowe hasla  0000 1234  itp. ale wtedy  audio  pieknie gra audio :)  tak jak gra   bose   :)  natomiast  jak wypnę to ustrojstwo i wepnę ori  kostkę z tymi tylko 2 przewodami  to łacze sie z radiem navi  telefoonem  Vagiem uruchomiłem tel po blutku wszysko prawie ok  ale  bose  przestało  grac  to znaczy  gra jak zwykłe nagłośnienie . i teraz  sprawa wygląda  tak  albo  dobre nagłośnienie albo  tel :(  ktoś coś pomoże   podpowie  ???  radio mam 8e0 035 192 k

IMAG2403.jpg

IMAG2401.jpg

Opublikowano
46 minut temu, colak napisał:

ustrojstwo

http://digital-music-changer.sell.everychina.com/p-103317065-mc-20138-bluetooth-ipod-aux-input-adapter-for-volkswagen-8-pin.html

poszukaj gdzieś instrukcji może znajdziesz PIN

a na moje z tego co opisujesz to po podpięciu tej wtyczki wzmacniacz od BOSE nie uruchamia się (brak masy...?) i dlatego głośniki tak słabo grają. A po VIN wychodzi że w aucie jest seryjne BOSE czy ktoś dokładał? Sprawdź dokładnie instalację.

Opublikowano

Skoro pasuje Ci dźwięk bose przy odpiętej wtyczce, to wypnij z niej brązowy kabel i ją podłącz. Będziesz mógł vagiem się połączyć z navi i bluetooth i bose będzie grało tak jak miałeś do tej pory (chociaż nie będzie to fabryczna charakterystyka bose). 

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano
  • Autor

hej panowie  a wiec po kolei

pilkozak ten link to dokładnie to co mam  Nawet jak blutek wyszukuje to  M.COSTA (tak jak w liku co podałeś )tylko nie przyjmuje  mi  pin   poszperam i sprawdzę  , tak o VIN jest  RNS-E  i bose ori  

Bromhit  nie bardzo  rozumiem co masz na mysli  ??

A co wy na to jakbym zrobil  tak  podłączyl  ten adapter i w tej kostce  od adaptera  sa wolne piny    pod przewody  ktore są w ori  kostce  i porostu je  przełożył do tej nieoryginalnej  kostki   czy  jednak moge cos  uszkodzić  w ten sposób ?  czyli w jednej kostce miałbym wszystko 

generalnie mieszkam w piasecznie jak coś jak jesteście  obcykani w temacie  mogę podjechać 

Pozdrawiam colak

Opublikowano

Chodzi mi o niebieską wtyczkę ori ( tą wypiętą). 

Kabel zielony to linia diagnostyczna 

Kabel brązowy jest od bose, w ori jest on podłączony do masy, gdy go odepniesz bose zaczyna mocniej tłuc, ale za to mniej czysto. Jeździłem i tak i tak, wolę jak gra z podłączonym + drugi sub. 

Gdy podepniesz wtyczkę bez tego kabla, będzie Ci bose grało tak jak masz z podpiętym nie ori zestawem bluetooth. 

Jak poprzekładasz piny w te same miejsca, to nic się nie uszkodzi, bo niby dlaczego. 

Jakbyś znalazł pin do tego urządzenia, to jeszcze pewnie miałbyś bonus, muza po bluetooth. 

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano
  • Autor

bromchit   sprawdzę i dam znać ale dla mnie to dziwne że jak podpinam ori instalacje  to  gra gorzej  faktycznie  tak jak by basu  nie było,  w porównaniu  z tym jak ten wtyk jest wypięty , jak będę jeździł na wypiętym czyli będzie pięknie stukać nic nie uszkodze ?

Opublikowano

Nic się nie uszkodzi jeździłem tak jakiś czas i nic się nie stało. 

Był nawet gdzieś na forum wątek na ten i nikomu nic się nie uszkodziło. Z resztą właśnie cały czas jeździsz na wypiętym pinie, bo ori kostka przecież nie jest podłączona ?

Opublikowano
  • Autor

oki dam znać

Opublikowano
  • Autor

hej panowie  a wiec  tak dla potomnych 

urządzenia takie dokładne jak w pierwszym poscie  napisałem typu aux auili......  M.COSTA mają kod pin 9088  :) dzikuje pilkozak  zmobilizowaleś mnie do szukania i znalazlem 

łaczylem sie  tel  z tym M Costa  le nic nie mozna było  zrobic  nawet  przez kabel :(  wiec to wypiolem 

Natomiast kwestia 2 jak odłączę  brązowy  kabel  bose  zaczyna stukać fajnie  ale .....  odłączony jest tak jaby mikrofon tzn można wybierać nr  tel  przez kiere lub  radio ale  rozmowa już  tylko przez smartphone  ( dzialało tylko wybieranie )wiec podpiąłem ten brązowy  kabel spowrotem  i było ok .

pozdrawiam panowie  colak