Jump to content
IGNORED

Zapasowy kluczyk

Recommended Posts

Posted

Cześć.

Niestety do swojego auta mam tylko jeden kluczyk (Audi A4 B7). Przeglądam sobie oferty na forum i widzę kluczyki właśnie.

Na jakiej podstawie dobiera się klucz do swojego samochodu i czy da się "zrobić", żeby klucz był w pełni funkcjonalny?

Otwieranie drzwi z pilota jak i bez, zamykanie, otwieranie klapy bagaznika guzikiem na pilocie no i oczywiście odpalanie.

Posted (edited)

Da się, tylko tanio nie będzie.. :D

Fachowcy od kluczyków życzą sobie za to od ok 500 do nawet 1000 PLN-ów  ( w Aso kiedyś krzyknęli mi ok 1500 :whistling:)

Można oczywiście się trochę potrudzić i wyjdzie taniej;

-używany kluczyk ( dla pewności z takim samym numerem ) wyrwiesz za ok . 100 PLN

-transponder do immo to 10-15 PLN-ów 

-docięcie grota - 50 PLN

-przypisanie transpondera do immo -100 PLN

Resztę jak masz VCD-sa ogarniesz sam , korzystając z porad na forum i filmików na YT :D

P.S.

Odnoszę wrażenie że fabryczne zabezpieczenie przed kradzieżą  ma za zadanie tylko uprzykrzyć życie właścicielowi auta.

Jak dwa lata temu rzeźbiłem kluczyk do swojej , to fachowiec dysponujący odpowiednim sprzętem i wiedzą dopisał mi dwa transpondery do immo w 30 sekund, nie dysponując ori kluczykiem , PIN-em i nawet nie pytając o żadne szczegóły .....:D

Po prostu przyszedł do auta włączył stacyjkę dorobionym przeze mnie kluczykiem bez immo , zbliżył po kolei transpondery klikając kilka razy w lapka wyłączył stacyjkę i zainkasował stówkę, no może to wszystko trwało 45 sekund.... :tongue4:

Edited by piotrsob1
  • Upvote 1
Posted

A więc w taki sposób to wygląda. Dzięki ;). 

Trzeba coś podziałać. Nie będzie zbyt ciekawie jak jedyny kluczyk gdzieś się zapodzieje :D